Nimetön työnhaku kokeiluun Rovaniemellä

ALOITTEEN SISÄLTÖ:

Esitin valtuustoaloitteessa, että Rovaniemen kaupunki käynnistäisi kokeilun ”nimettömästä työnhausta” rekrytoinneissaan.

Nimetöntä työnhakua voidaan aluksi kokeilla tietyissä rajatuissa rekrytoinneissa. Saadun kokemuksen perusteella nimetöntä työnhakua voidaan laajentaa koskemaan koko rekrytointia, tai rajata se koskemaan vain tietynlaisia rekrytointeja.

ALOITTEEN PERUSTELU

Anonyymissä työnhakuprosessissa hakemuksista poistetaan hakijan henkilökohtainen tausta: nimi, osoite, ikä, sukupuoli, syntymäpaikka, siviilisääty, perhetiedot ja kansalaisuus. Menettely lisää hakijoiden tasa-arvoista ja yhdenmukaista kohtelua. Samalla se korostaa hakijan osaamisen merkitystä henkilön taustan sijaan.

Suomessa Helsingin kaupunki kokeili ensimmäisenä nimetöntä työnhakua nuorisoasiainkeskuksen projektipäällikön valinnassa. Kokeilun tulokset olivat ”positiiviset”. Vastaavia aloitteita on jätetty ainakin Tampereella, Kuopiossa ja Espoossa.

Nimetöntä työnhakua on vapaaehtoisuuden pohjalta kokeiltu useissa Euroopan maissa. Niissä sen on todettu vähentäneen syrjintää työnhaussa. Lailla anonyymi työnhaku on säädetty velvoittavaksi tietyissä työnhauissa mm. Ranskassa ja Belgiassa.

Valtuuston kokouksessa 6.5.2013

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s