Kaupunki käynnistää eri kaupunginosien kohdalla “lähiöprojektin”

TARKOITUS: Projektissa selvitetään eŕi kaupunginosien tulevaisuuden kehitysnäkymiä ja – haasteita. Nykytilan mahdollisuuksia ja merkittävimpiä uhkatekijöitä. Kaupunginosien asukkaiden aktiivisuus on syytä koota yhteen. Se on omiaan lisäämään asukasviihtyisyyttä kaupunginosissa.

PERUSTELUT: Hallitus on käynnistänyt tämän vuoden alussa suurimpia kaupunkeja koskevan lähiöprojektin. Rovaniemen kaupunki oli osoittanut projektiin kiinnostusta, mutta projekti on suunnattu vain suurimpiin kaupunkeihin. Keskustelussa valmistelevan virkamiehen kanssa tällaisen lähiöprojektin tarpeellisuus tuli esille, esimerkiksi Rovaniemellä.

Aikoinaan Ounasrinteellä asuntomessujen yhteydessä toteutettiin “Ounasrinneprojekti”. Sen tulokset olivat hyviä, vaikutus asukasviihtyisyyteen ja asukasaktiivisuuteen olivat huomattavia.

Sittemmin projektin käytännön vaikutukset vähitellen hiipuivat pois ja jopa olemattomiin. Otettiin tuntuvia taka-askeleita asukasviihtyvyyden, aktiivisuuden ja ympäristön siisteyden suhteen.

Nyt tuolla samankaltaisella negatiivisella kehitystiellä on Korkalovaaran kaupunginosa. Alueella on tyhjiä liiketiloja, nuorisotilat puuttuvat, koulu toimii evakkotiloissa, paikoin romuautoja ja hylättyjä kiinteistöjä on rumentamassa kaupunkiympäristöä. Asukkaat ovat aiheellisesti huolissaan kaupunosansa nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Lähiöprojekti käynnistetään ensimmäisenä Korkalovaaran kaupunginosaa koskevana.

Kaupunginvaltuusto 7.9.2020

Jaakko Portti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s