Aloite oppisopimuskoulutuksesta Rovaniemellä

Rovaniemi käynnistää hankkeen, jolla palkataan kaupungin eri hallintokuntiin nuoria työttömiä oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimukseen valitaan alle 30-vuotiaita rovaniemeläisiä (kotikunta vuoden alussa), joilla ei ole aikaisempaa ammatillista koulutusta. Muita valintaperusteita ovat mm. henkilön soveltuvuus kyseiselle ammattialalle, toimeentulotukiasiakkuus, yksinhuoltajuus, työttömyys ja työnhankijana oleminen.

Vastaavanlainen toimintamalli on ollut käytössä mm. Joensuun kaupungissa vuodesta 2005 alkaen. Kokemus toiminnasta on pääsääntöisesti myönteistä. Keskeyttämisiä on tapahtunut vain yksittäistapauksina. Se vähentää kunnan toimeentulotukimenoja. Toiminnan vaikutus on pysyvämpää kuin lyhyillä palkkatukijaksoilla. Työtön nuori saa räätälöidyn väylän ammattiin ja kiinnittyy työelämään. Tehokas keino estää syrjäytymistä.

Kuntaliitosta saamani tiedon mukaan kunnan käyttävät oppisopimusmenettelyä vaihtelevasti. Mitään kattavaa tilastointia, seurantaa ja vaikutusten arviointia ei ole käytössä. Kuntaliitosta korostettiin, että oppisopimuksen käyttäminen räätälöidysti ja tarkasti kohdennettuna, sisältää vain positiivisia vaikutuksia.”

Valtuuston kokous

165/2010

27.1.2010

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s