Selvitetään investointituen myöntäminen nuorten kesätyösetelin lisäksi

ALOITE:

Kaupungin myöntämän 300 € kesätyösetelin on voinut käyttää myös yrittäjämuotoiseen kesätyöllistymiseen (4H-yritys).  

Yrittäjämuotoisesta kesätyöllistymisestä erillisen investointituen avulla voidaan synnyttää pysyvää yritystoimintaa kaupunkiin.

PERUSTELUT:

300 € kesätyösetelin avulla on voinut synnyttää vain sellaista yritystoimintaa, joka tarvitsee vain vähäisiä investointipanostuksia tai ei lainkaan. Saamani tiedon mukaan vain muutama kesäyritys kaupungissa on jatkanut toimintaansa kesää pidempään.

Kesäyritys voi olla myös alku elinikäiselle yrittäjyydelle, kasvavan ja työllistävän yrityksen alkupiste. Nuorten harrastuksista ja kesäyrittäjyydestä voi syntynyt monta menestyvää yritystä. Tässä yksi esimerkki.

Tämän investointituen myöntämisen ehdot on hyvä kytkeä osaksi yrittäjyys-kasvatusta.  Saamisen ehtona voisi olla esim. liiketoimintasuunnitelman kirjallinen laatiminen ja siihen liittyvä kannattavuuslaskelma.

Tähän selvitystyöhön yhteistyökumppaneiksi on syytä ottaa Rovaniemen Yrittäjät ry, Rovaniemen 4H-yhdistys, Ammattikorkeakoulu ja mahdolliset muut tahot.

Selvitystyön aikataulu voisi olla sellainen, että ”kaupungin investointituki” olisi haettavissa vuoden 2022 kesätyöpaikkasetelien haun yhteydessä.

Jaakko Portti

Vasemmistoliitto

Valtuuston kokous 10.5.2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s