Ei kategoriaa

Rovaniemen keskustan katuympäristö murroksessa

Lapin Kansa uutisoi 15.9.21 lehdessä Lainaanrannan katuympäristön kehittämisestä. Uudissuunnitelmat olivat vielä täysin luonnosvaiheessa, mutta jo nyt asukkaita haluttiin osallistaa siitä, ” miten alueen katuja ja kulkuväyliä tulevaisuudessa tulisi peruskorjata”.

Tässä ovat jo toteutetut ja suunnitellut katuremontit.

Mielenkiinnolla seurasin millaista keskustelua tuo uutinen lehden palstoilla synnyttäisi. Tätä mielipidettä kirjoittaessani se ei ollut herättänyt vielä yhtään kommenttia. Outoa!

Lainaanrannan katujen tulevan peruskorjauksen ja uudistuksen pohjana on keskustan osayleiskaava, kuten jutussa mainittiin. Tämä sama ”keskustan osayleiskaava” on ollut pohjana kaikille jo toteutetuille, nykyisille ja lähitulevaisuudessa toteutettaville kaupunkikeskustan katujen peruskorjauksille ja uudistuksille.

Tulevaisuudessa Rovaniemen keskustassa varataan enemmän katutilaa pyöräilylle, kävelylle ja viherkaistoille, sekä vähemmän autoille. Se tarkoittaa autokaistojen kapenemisen lisäksi myös autojen pitkäaikaisen kadunvarsipysäköinnin vähenemistä ja sen siirtymistä erillisiin parkkihalleihin maan alle. Lainaanrannan osalta se tarkoittaa, että tulevaisuudessa siellä kadunvarsipysäköinti olisi mahdollista vain yhdellä puolen katua. Veikko Rahdun mielestä ”Katuja kaventamalla ympäristöstä tulee kodinomaisempi, ja että autot hallitsevat nyt liikaa”.

Rovaniemellä Valtakadun eteläpäästä autojen ajokaistoja on jo poistettu vuoden 2017 remontissa. Kadun pohjoispää tullaan uudistamaan samanlaiseksi, jolloin kadun liikenneturvallisuus paranee ylimääräisten ajokaistojen poiston myötä. Uudistus tuo kävelyn, pyöräilyn ja viherkaistojen osalle positiivisia vaikutuksia.

Ruokasenkadun peruskorjaus saatetaan tämän syksyn aikana loppuun. Katua on kehitetty joukkoliikenteen pääkatuna, jossa pyöräily, kävely ja viherkaista saivat lisätilaa ja ajoradat kapenivat. Samalla pyöräily- ja kävely saavat yhtenäisen etuoikeutetun väylän aina Valtakadulle saakka. Korotettujen suojateiden myötä myös liikenneturvallisuus paranee.

Myös Poromiehentien muuttaminen ”pihakaduksi” Ainonkadulta lähtien, sekä Koskikadun kävelyosuuden ulottaminen Kauppakeskusten eteen ovat merkittäviä harppauksia liikenneturvallisuuden, kevyen liikenteen ja viherkaistojen tilan lisäämisessä keskustan katuympäristössä.

Keskustan katu- ja liikennejärjestelmä on todellakin kokonaisuus, ja kuntalaiskeskustelua on syytä käydä tuo kokonaisuus huomioiden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s