Ei kategoriaa

Vastine kaupunginhallituksen selvityspyyntöön

Jaakko Portti                                                                SELVITYSPYYNTÖ

jaakko.portti(at)rovaniemi.fi

040 – 5100 383                                                              17.3.2021     

VASTAUS

Olen käyttänyt luottamushenkilönä laillista oikeuttani, joihin kuuluu myös oikeus kantelun, selvityspyynnön tai tutkintapyynnön tekeminen. Harkintavalta ja – vastuu siinä on täysin minulla itselläni.

Kaupunginhallituksella ei ole kuntalaissa mainittua toimivaltaa varoitusten antamiseen kunnallisen luottamustehtävän hoidossa.

Saamani tiedon mukaan osa/suurin osa kaupunginhallituksen jäsenistä ei ole edes lukenut ”tutkintapyyntöä”, jonka perusteella lakiin perustumaton varoitusmenettelyprosessi on käynnistetty.  Tämä selvityspyyntö vain vahvistaa asian. En tehnyt tutkintapyyntöä pelkästään ”sijoitusten kotiuttamispäätöksestä”, vaan siihen liittyvistä muistakin seikoista, jotka kaupunginhallituksessa on sivuutettu täydellä ”radiohiljaisuudella”.

Kaupunginhallitus on keskittynyt vain menettelytapaan ja sivuuttanut täysin itse tutkintapyynnön asiasisällön. Samalla kaupunginhallitus on perusteetta tulkinnut kantelun pelkäksi ”kiusaamiseksi” ja ”epäasialliseksi käyttäytymiseksi luottamustoimessa”.

Kaupunginhallituksen tulkinta on vahingollinen, väärä ja tosiasioihin perustumaton. Samalla toimintani motiivit ja tarkoitusperät tässä kyseisessä tapauksessa on asetettu negatiivisesti epäilyksen alaiseksi. Pitääkö minun nyt olla huolissani omasta oikeusturvastani? Ei ole reilua.

Olen ollut Rovaniemen kaupungin luottamustoimissa vuodesta 2004 lähtien. Luottamustointani olen pyrkinyt hoitamaan aina ”asia edellä”, kuten isävainaani sen kallooni takoi. Irtopisteitä en ole hakenut hankalissakaan asioissa, enkä pyörtänyt kantaani lehtien tekstaripalstojen mielen mukaan.  Mikä on IN ja mikä OUT.

Lokakuussa 2020 julkaisin kirjoituksen, että en ole käytettävissä tulevissa kuntavaaleissa henkilööni kohdistuvan mustamaalaamisen, vainoamisen, kunnianloukkauksien, poliisilla uhkaamisen, pedofiilien hyysäämisen ja muiden syytösten johdosta. Missä olivat KH:n paheksujat tuolloin?

Pyörsin tuon päätökseni puolueen etu huomioiden. Teinköhän sittenkään oikean ”takinkäännöksen”? Päätöksenne perusteella tulen harkitsemaan kaikkien nykyisten luottamustoimieni jättämistä ja ”tuomiovallan” antamista Rovaniemen kaupunkilaisille.

Jaakko Portti

nykyinen valtuutettu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s