Ei kategoriaa, kuntavaalit

Mitä sinä lupaat?

Kuka äänelläsi valtaa käyttää? Kuntavaalit sunnuntaina 9.4.2017

Allekirjoitin tänään ehdokassuostumuksen #Rovaniemi kuntavaaleihin. Se tietää antoisaa ja haasteellista kampanjointia pienellä budjetilla. Samalla siinä altistuu kysymyksille – Mitä sinä lupaat? Tarjoakko kaljan tai vippaatko vitosen? Ei haittaa, en tule tekemään kumpaakaan.

Lupaan jatkaa siitä, mihin tällä kaudella jäin:

  • Ilmastolupaus: Rovaniemi antoi oman ilmastolupauksen, ja haastoi kaupunkilaiset ilmastokampanjaan. Kaupunginjohtaja Lotvonen lupasi kävellä kokouksiin, jotka ovat kaupunkialueella. Oman ilmastolupauksesi voit antaa tässä.
  • ”Resurssiviisas” Rovaniemi ryhtyy laatimaan omia tavoitteita, toimenpiteitä ja tiekarttaa tavoitteena jätteetön, päästötön ja ekologisesti kestävä Rovaniemi vuoteen 2050 mennessä. Kierrätystalous, energiatehokkuus ja yhteistoiminta raaka-aineiden säästämiseksi osaksi arjen ratkaisuja. Aloite hyväksyttiin.
  • Perintäasiat: Aloitteestani kaupunki siirsi perinnän Lindorffilta kuntien Taitoa Oy:lle. Liikelaitokset, osakeyhtiöt, yhtymät yms. käyttävät edelleen kuitenkin veroparatiisiyhtiötä. Toimin niin, että siihen tulee muutos.
  • Terveyskeskusmaksu tulee poistaa vuoden 2018 alusta. Sen periminen ei ole taloudellisesti järkevää eikä terveyden kannalta mielekästä. Mikä selviää mm. tästä.
  • Nimetön työnhaku kokeilu käyttöön. Helsingissä sitä on jo kokeiltu.
  • Köyhyysohjelman laatiminen,  jolla ratkotaan työttömyyden ja pienituloisuuden aiheuttamia ongelmia. Tampereella sellainen jo on.

Nuo ovat aloitteitani, joista osa on jo toteutunut – osa ei. Lue lisää.

Rovaniemi on kuin ”varakas leskirouva”, joka vippaa rahapulaansa. Kaupungilla on korjausvelkaa tiestössä, infrassa yms.

Koulu- ja päiväkodeissa, terveys- ja vanhusten hoitotiloissa ja muissa tiloissa kärsitään home-, kosteus- ja sisäilmaongelmista.

En oikein ymmärrä huutoa siitä, ettei saa velkaantua ”tulevien sukupolvien” kustannuksella. Kuitenkin kristallinkirkasta on se, että  nyt tehdyillä valinnoilla vaarannamme tulevien sukupolvien tärkeimmän omaisuuden – terveyden. Onko meillä siihen oikeutta?

Mitä sinä lupaat tehdä? 

Yksin ei pärjää kukaan, vaan kampanjaan tarvitaan tukea, tekijöitä sekä käsi- ja jalkapareja. Vaalityössä mielikuvituksella ei ole rajoja. Sitä voi tehdä jopa omalta ”kotisohvalta”. Kännykällä tai tabletilla surffailemalla. Kahvilassa, baarissa, työpaikalla. Puhumalla tai tinkaamalla naamatusten. Jakamalla esitteitä tai facebook linkkejä. Pelkkä peukuttaminenkin on tukea..

Oletko mukana? Paina silloin ”peukku ylös”. Kirjoita oma ehdotuksesi ja panoksesi kommentissa tai yksityisviestissä. Kaikki tuki on yhtä tärkeää ja arvokasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s