Ei kategoriaa, eläke

Leikkausko ei ole leikkaus, ja kaikki säästävät?

Kassu Björkbacka kysyy kirjoituksessaan (LK 15.12.2016) Mitkä leikkaukset? Samalla Kassua kismittää se, että media pelaa ”vihervasemmistolle” jo toistamiseen. Ensin keväällä 2016 hallituksen suunnitelmista leikata lapsiperheiltä, eläkeläisiltä ja vähävaraisilta. Nyt toistamiseen, kun noista kaavailuista tehtiin eduskunnassa päätös hallituspuolueiden ”ryhmäkurin” voimin.

Äläpä Kassu hättäile. Kiusaksesi tulee vielä kolmas kierros, kun kansalaiset huomaavat, miten nämä kysymäsi leikkaukset näkyvät jokaisen kohdalla omassa kukkarossaan. Tuo näkyminen alkaa 1.1.2017. Odotetaan sitä rauhassa.

Minkä Kassu sivuuttaa? Sen, että kansaneläkeindeksin jäädytys koskee myös kaikkia niitä etuuksia, joiden taso on sidottu kansaneläkeindeksiin. Näitä etuuksia ovat kansaneläkkeen lisäksi takuueläke, vammaisetuudet, työttömyysturvalain mukainen peruspäiväraha, työmarkkinatuki ja lapsikorotus. Miksi jätät nämä mainitsematta?

Lisäksi indeksileikkaus on tarkoitettu pysyväksi, eikä sitä kompensoida seuraavissa indeksitarkistuksissa. Mikään hallitus koskaan aiemmin ei ole leikannut kansaneläkeindeksiä. Leikkaus on historiallinen. Täysi kansaneläke laskee 629 euroon ensi vuoden alusta. Ilman hallituksen leikkausta se olisi noussut 637 euroon. Miksi jätät nämä mainitsematta?

Nyt on pakko kysyä? Millä ihmeen matikalla sinulle selvä leikkaus ei olekaan leikkaus? Säästöä sinulle syntyy kuin itsestään, vaikka keneltäkään ei leikata yhtään mitään? Kukaan ei menetä mitään, eikä kukaan häviä mitään?

Lopuksi Kassu nostat ”kissan hännän” itse.  Persut ovat näkemyksesi mukaan tehneet hyvää työtä vähäosaisten hyväksi. Varmaan vähäosaiset kiittävät tästä ”urhoollisuudesta”.

Julkaistu: Lapin Kansa 20.12.2016

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s