hallitus

Onnistuuko Haavisto?

Henkilökohtaisesti en niin ”pirusti” tykkää Vihreän puolueen käytännön poliittisesta toiminnasta ja linjauksista. Unohtavat turhan usein sen työn merkityksen, ja ”hakkauttamalla hakkauttavat” itseään ympäristönsuojelun esitaistelijoiksi, vaikka muillakin olisi siihen substanssia sanoa.  Jos olisin ilkeä, niin sanoisin jopa, että  ovat ylimielisiä ja yltiöpäisiä tässä.

Heidi Hautalan kompastuminen omistajaohjauksessa GreenPeace kytkökseen on tästä enemmän, kuin hyvä esimerkki. Sokaisiko Heidin oma ”ikoniasema” vihreän liikkeen tahtonaisena? Kuvitteliko hän olevansa ”Green Maggie Tatcher”? Jos ja kun näin oletettavasti oli, niin kampittajia ei kovin kauan tarvinnut odottaa. Ne oikeat ja ”ilmoittautuneet” odottivat nurkan takana vain sopivaa saumaa. Aineistoahan oli jo valmiiksi.

Ministerispekulaatioissa Satu Hassi oli korkealla. Hän jopa itse ilmoittautui ”vapaaehtoiseksi”. Profiili on  kuitenkin samantyylinen kuin Hautalalla. Runnova. Se olisi tuonut kuitenkin vain henkilövaihdoksen – ei mitään muuta. Ei uusia asetelmia. Ei uusia näkökulmia. Ei uudenlaista otetta pestin hoitamiseen. Väitän, että moni olisi saanut vain lisää vettä myllyynsä jatkaa tätä nähtyä ”peliä” hyödyttömään loppuun saakka.

Loppujen lopuksi Vihreät päätyvät hyvään ministerivalintaan. Tähän saumaan Pekka Haaviston valinta on vihreiltä nappisuoritus. Hyödytön ja mahdottomaksi mennyt ”peli vihellettiin poikki”, ja palikat asetetaan nyt uuteen järjestykseen,

Onhan mulla omakin lehmä ojassa. Viime pressavaalien jaoin toisella kierroksella Pekka Haaviston mainoksia. En voi olla niin tyhmä ja naivi, että jaoin niitä turhaan, sillä todella uskon, että politiikassakin positiivisuus ja vuoropuhelu tuottavat toivotun tuloksen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s