toimeentulotuki

Lusmu Tatu ja Suonenjoen sosiaalilautakunta

Tatu lusmuilee ja rehvastelee olevansa ”sosiaalipummi” – ainakin netissä, mutta onko hän sitä myös todellisessa elämässä? Sitäpä nyt ei pääse tarkastamaan. Juttua on tiirattu SoMessa niin tihiästi, että Tuima.fi sivusto on joko kaatunut tai suljettu (väliaikaisesti) faktojen tarkistamiseksi. Veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Iltalehti kuitenkin julistaa, että Tatu saa soskusta 1100 €/kk pirun  pienellä vaivalla (oma lisäys). Ja linkitetyssä jutussa Helsingin kokoomuslainen apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty pähkäilee, että ”ilmiö on valitettavan totta”

Saku Timosen blogissa paljastetaan jutun asiavirheet ja siellä käydään varsin vilkasta keskustelua tapauksesta. Suosittelen lukemista. Tässä esimerkkinä  yksi asiavirhe:

”Ei niille kursseille mene kukaan mukaan. Sosiaalitoimistot eivät järjestä työttömille mitään kursseja. TE-toimisto järjestää ja jos joku ei ilmoittautumisen jälkeen kurssille mene, niin ihan varmasti tieto kulkee sosiaalitoimistoon ja tuki alenee 20 %. Toistuvasti saman tempun tekevälle alennus on 40 %.”

Jos Tatu on todellinen henkilö, mitä epäilen, melkeinpä vastavetona toivon, että hän olisi Suonenjoen sosiaalilautakunnan puheenjohtaja. Ainakaan hän ei olisi mennyt näin halpaan:

”En tajunnut, että kyse oli subjektiivisesta oikeudesta. Vastaesitys tuli ilman selvityksiä kokouksessa ja meni yllättäen läpi.”

Kaikille niille, jotka haikailevat kunnille lisää harkintavaltaa toimeentulotuki asioissa esitän, että harkitkaa vielä kerran. Ja tässä siitä todiste.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s