Ounasrinne, Rovaniemi

Rovaniemen skeittihässäkkä

Ensimmäiseksi ”Voi pyhä jyssäys”. Tämän päivän Uusi Rovaniemen (11.9.2013) juttu nosti ärsytyksen pintaan. Siinä liikuntasihteeri, esittelijä ”ei näe toimintatavassa parannettavaa”, ja puheenjohtaja, esiteltävä toteaa, ”että nuorison yli käveltiin”.

screenshot.74Esittelijä Laakkosta sitoo virkavastuu. Jos kaupungin ympäristötarkastaja raportissaan toteaa, että ”kenttää ei voi turvallisesti käyttää liikunta-aktiviteetteihin ja rikkoutuneet välineet sekä suorituspaikat tulee poistaa välittömästi…ja että mikäli aluetta halutaan jatkossa käyttää, kaupungin on huolehdittava, että se on asianmukaisessa kunnossa.” Voiko siinä virkavastuulla toimiva muuta todeta, kuin että näin on. Tässäkään tapauksessa virkamies ei lähtökohtaisesti ole pahis ja luottamusmies hyvis. Vastuu on molemmilla.

Oman tietämykseni ja näkemäni mukaan nuorten omat rakennelmat olivat käyttökunnossa. Sensijaan kaupungin omat (jos olivat kaupungin rakennelmia) olivat jo lahonneet. Olisko kuitenkin kannattanut ilmoittaa, tai ainakin keskustella skeittareiden kanssa, mitä ”itse tehdyille” rakennelmille tehdään? Mielestäni olisi. Tässä on se virhe.

Vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen toteaa, että ”nuorison yli käveltiin”. UR:n jutun mukaan jyrähdät: ”Tämä ei ole sivistyneen kaupungin toimintamalli. Meidän nuorisoa ei saa tällä tavalla ylikävellä.” 

Näin tehtiin, mutta niin on tehty ja kävelty Ounasrinteen nuorten yli aina siitä lähtien, kun  maahanmuuttajataustaiset nuoret menettivät ensin oman tilansa Ounarilta, ja sitten menettivät myös kotoperäiset nuoret omansa. Kokonainen nuorten ikäluokka Ounasrinteellä on nyt kävelty yli. 

Matti  Torvinen nyt kysyn, miksi et ole edes vastannut tähän 24.8.13 klo 8.40 sinulle lähettämääni viestiin, jos nuorten asia oli sinulle tärkeä.

screenshot.71

Minusta on pirun hyvä, että skeittarinuoret ovat nyt nostaneet asiassaan metakan, ja että heidän ”ääntä vihdoin kuunnellaan”.

Puisto on kuitenkin ”monitoimipuisto”, siksi myös päiväkotiyksiköiden ja koulun ym.  käyttäjien tarpeet tulee ottaa huomioon. Siinä on se tehtävä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s