Vasemmistoliitto

Vasemmistoliiton ”tosikot ja veitikat”

Sunnuntaisin Yleisradiossa tulee hulvaton ohjelma – ”Kansanradio”. Siinä kansakunnan ”tosikot ja veitikat” ruotivat kansakunnan- ja maailmanmenoa laidasta laitaan. Mitään aihetta säästämättä tai sensuroimatta.

SUOSITTELEN!

Hulvatonta kommentointia ja sanankäyttöä. Siksi se varmaan onkin niin suosittu.

Kansa saa sanoa juuri niin, kuin haluaa. Kaikki omalla persoonallisella tyylillään. Näinhän sen pitää ollakin.

Herrat saavat kuulla kunniansa! Aina väärin, eikä koskaan oikein…. päin. Eikä ikikuuna päivänä kohdalleen vaan aina, joko liikaa tai riittämättömästi, eli liian vähän. Väärin sammutettu tai väärin kohdeltu (lue: kohdennettu).  Ja lopuksi ”Mutta kuitenkin…”. Tai ”Ilman sitäkin…”. Tai ”Olisihan se muutenkin…”.

Rutkuttaminen ja valittaminen on kätevää ja terapeuttista. Ihan sama johtaako se mihinkään. Rutkutimpahan vaan, ja tuli hyvä mieli. Saipahan kerrankin sanoa sanottavansa, ja antaa herroille huutia.

”Naamakirjaystävissäni” on sekä tosikoita, että veitikoita. Siellä ne ovat somasti sikinsokin. Enkä aina tiedä kummasta sortista tykkäisin enemmän – tosikosta tai veitikasta? Tai kumpi on kumpi, vaiko molemmat? Onko tosikko todella tosikko?  Onko veitikka veitikka, vai päinvastoin, tai sekä että? Varmaan täytyy tyytyä tykkäämään molemmasta sortista.

Yhtä asiaa olen jo tovin pohtinut. Siksi tämä kirjoitus.

Miksi jotku haluavat kivittää ensimmäisenä ne, jotka ovat lähimpänä? Onko osumavarmuus parempi? Miksi luottamus omiin horjuu ensimmäisenä? Miksi perusteluiksi kelpaavat muiden kommentit ja argumentit enemmän, kuin omien? Miksi omien istuminen ”Audin takapenkillä” on paheksuttavampaa, kuin muiden istuminen? Ovatko ns. omat pettäneet, ja lusmuilemalla yrittävät saada meidät uskomaan ”mustaa valkoiseksi”?

Varmaan itse kuulun tosikoihin, koska minua rutkuttaminen ennenkaikkea ”omille” ärsyttää ja vaivaa.

2 vastausta artikkeliin “Vasemmistoliiton ”tosikot ja veitikat””

  1. Eikö se ole niin että lähinpiä sitä kuritetaan, koska niiltä odotetaan enemmän kuin muilta.
    Miksi sitä etäänpänä olijoita kivittää, kun ei ole toivoakaan, että ne kuitenkaan toteuttavat toiveitamme.
    Vaikka Vasemistoliiton eduskuntaryhmän jäsenten eduskuntakeskustelua katsoessa luulisi, että suurin oppositiopuolue on kaikkien huonojen päätösten takan, ja unohtanut täysi muistuttaa hallituksen linjasta johtavaa hallituspuoluetta, joka tässätapauksessa on lähenpänä.

  2. Tosikkohan minäkin olen – vaalilupauksetkin otin ihan todesta.

    Jos otat oikeistolaisen politiikan arvostelun ”rutkuttamisena” ja ”omien kivittämisenä”, politiikan vasemmistolaistamisesta voisi löytyä helpotusta tähän vaivaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s