köyhyys, tarinat

Leikkaa köyhältä – se tulee halvemmaksi

Tässä bloggauksessa kaikki asiat ovat täysin päälaellaan. Kirjoituksessa ei siten pitäisi olla ”päätä eikä häntää”.

Köyhyys periytyy. Siten on täysin järkevää leikata juuri pienituloisilta ja köyhiltä. Mitä vähemmän köyhällä on köyhyyttä perittävänään, sitä vähemmän tulevaisuudessa köyhyys on köyhien perillisten vitsauksena. Nitistetään se jo perintävaiheessa pois vaivaamasta.

Rikkaus periytyy. Siten on täysin järkevää säästää juuri rikkaat leikkauksilta. Mitä enemmän rikkailla on rikkautta perittävänään, sitä enemmän tulevaisuudessa rikkaus on kaikkien ulottuvilla. Köyhyyden periytyminenhän on jo katkaistu köyhiltä leikkaamalla. Eikö niin?

Tässä köyhiltä leikkaamisessa on vain yksi mutta! Se ei ole lainkaan niin kustannustehokasta eikä tuottavaa.  Köyhältä leikkaamalla summatkin kerralla ovat niin himskatin pieniä. Kun leikattavaa on vähemmän – leikkattavia eurojakin saadaan vähemmän ja kuluja tulee enemmän.

Rikkaalla on enemmän euroja, joten jos niitä ruvetaan leikkaamaan, niin leikattavaakin on on enemmän, mutta kustannukset ovat suurinpiirtein samat, kuin köyhältä leikkaamalla. Samalla tuottavuus ja tehokkuus ovat aivan eri sfääreisssä, kuin köyhän kohdalla. Köyhän olematonta varallisuutta nyhjäämällä tulee vain kuluja ei tuloja. Eihän se ole järkevää.

”Kokoomus kannattaa 1000 euron verotonta osinkoa”. Tuloa, josta et maksa veroa. Vain periytyvää varallisuutta voi sijoittaa, mutta ei periytyvää köyhyyttä. Siten tulevaisuudessa rupu€urojen ei pitäisi päästää ehta€uroja saastuttamaan. Se taitaa olla sitä laadunvalvontaa.

Kokkarinuoret Työväen kokouksessaan huutavat, että työnteon  pitää olla aina kannattavampaa, kuin joutenolo. Yksi heidän räikeimmistä esimerkeistä kalliista, monimutkaisista ja helposti passivoivista sosiaalietuuksista Suomessa on kuulemma ansiosidoinnainen työttömyyspäiväraha.

Voi pyhä jyssäys. Näin voi ajatella vain se, jolla on varaa olla jouten. Me muut tarvitsemme työtä tullaksemme toimeen.

Muistithan, että tässä kirjoituksessa ei pitänyt olla ”päätä eikä häntää”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s