Lappi

Hillahulluus

Kyllä on ”hillahullu” kansa kätevää kansaa. Jos ei oo hillavuosi ollenkaan, moititaan niitä nurkanvieruksia koluavia tuonti(thai-)poimijoita nurkanvaltauksesta. Ei liian likille asutusta, vaan etäämmälle. Mieluummin erämaahan, ja tiettömien taipaleiden taa. Myöhästyivät piruvie vielä niiden viisumiongelmiensa kanssa.

Jos on hyvä hillavuosi otetaan käyttöön se Kätkäläisen ratekia – miinotetaan koko jänkä. Ei saa hillaa Kätkäläinen, mutta eipä saa kukaan muukaan. Vain ne ”hillakarhut” valtaavat lehtien palstat, ja kylien huoltoasemien aamuparlamentit.

Jos on erinomainen, jopa vuosisatainen hillavuosi, jätetään jopa ostajat nuolemaan näppejään. Kätketään koko hiton hillasaalis USA:n nettivakoojien yksinoikeudeksi, mutta toriostajille kukaan ei tarjoa eikä hiisku sanaakaan.

Yhtä minä vaan mietin? Mitä enemmän on tarjolla ja tyrkyllä, sitä enemmän sitä kerätään, ja sitä vähemmän siitä saa?

Taitaa olla paras pitää saalis yksinoikeutena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s