Vasemmistoliitto

Piruja seinille

Vasenryhmän Yrttiahon onneton ja typerä provokaatio käynnisti haitallisen tapahtumaketjun Vasemmistoliiton ympärille. Puoluehallitukselta kärähti käämit ja kippo meni nurin. Poliittisia ongelmia ja linjaerimielisyyksiä ei kuitenkaan järjestöllisillä sanktioilla ratkaista. Erottaminen ei ole oikea työkalu.

Tapaus pännii niin vietävästi. Yrttis ei ansaitse tästä selkääntaputuksia, eikä puolue selkäänpuukotuksia. Puoluekokouksen myönteisen annin sijaan keskusteluun päätyikin tämä “sontatunkion” tonkiminen. Puoluekokous vei Vasemmistoliittoa eteenpäin. Tämän jauhaminen taas tuntuu siltä itseltään.

Sosiaalisessa mediassakin kuohuu “puolesta ja vastaan”. Väitän, että turhaan! Siellä asia ei ratkea, vaikka “erilaiset asintuntijat” asian ytimestä ja senvieropalkisilta kuinka melskaisivat. Vasemmistoliitto ja vasemmistoliittolaiset päättävät itse, kuinka haluavat puoluettaan kehittää ja  toimintansa järjestää. Ilkkua voi ja partaansa nauraa, mutta puolueen ulkopuolisilla päätösvaltaa asiaan ei ole.

Harmillisesti sonta lentää/lennätetään jo Lappiinkin asti. Lapinradio nosti uuden puoluesihteeri Marko Varajärven haastattelussa keskiöön Markus Mustajärven väitteen siitä, että “Ay-johtajat kampeaisivat Mustajärveä ulos Vasemmistoliitosta”. Kuinka todellinen tuo hanke on? Keitä ovat ne vasemmistotaustaiset ay-pamput? Millä mandaatilla ja -foorumilla väitetty päätös on tehty?  Se kaikki jää Lapinradion jutussa vain Markuksen väitteen varaan. Jos hanke on todellinen, eikä vain kuvitteellinen, tulkoon puuhamiehet nimellään julkisuuteen. Tai kertokoon Markus ne itse, koska hän pitää saamiaan tietoja “täysin luotettavina”.

Itse en tuollaiseen ehdokkuuden torppaamishankkeeseen usko, enkä sitä kannata. Saman kiistää myös Varajärvi. Lappilaisia vasemmistoliittolaisia tietysti harmittaa, ettei vaalipiiristä ole edustajaa Vasemmistoliiton eduskuntaryhmässä. Se ei kuitenkaan ole merkinnyt sitä, että Mustajärvi olisi suljettu piirijärjestön toiminnan ulkopuolelle. Täysivaltaisena Vasemmistoliiton jäsenenä ja puolueen listoilta valittuna kansanedustajana hänellä on samat puhe- ja vaikuttamismahdollisuudet kuin muillakin. Kriittisiä puheenvuoroja on pidetty ja arvioita on annettu sekä saatu, ja näin sen pitää ollakin.

PS: Vasemmistonuoret: Skarpatkaa toverit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s