Vasemmistoliitto

Yrttiahon provokaatio

Seurasin Vasemmistoliiton puoluekokousta netin kautta. Tampereella Kainuun Kyllöskän ruma-sana ”Jumalauta Toverit” sopii tähän Yrttistapaukseen, kuin nyrkki silmään.

Yrttiaho teki täysin tietoisen provokaation. Hävyttömyydellä ei näköjään ole rajoja edes ”Toverit”-sanan käytön yhteydessä. Jyrki ei ”marttyyrin viittaa” ansaitse. Se ei hänelle kuulu. Hän esiintyy puhujapöntössä toisen puolueen edustajakokouksessa, ja pälyilee ”alta kulmain” oman puolueensa puoluekokouksessa seinänvierustoja pitkin. Miksi roikkua, jos ei miellytä? Reilumpaa olisi todeta: ”Minulle riitti ja kiitti.”

Provosoitua ei pitäisi, jos provoisoidaan. Puoluehallitus meni tähän miinaan. Äänestyspäätöksellä 11 – 3 käynnistettiin erottamisprosessi. Huono ja haitallinen päätös. Keskustelun ytimessä näkyy nyt olevan tämä erottaminen sinänsä. Yrttiaho olisikin nyt uhri, kun toisenlainen viitta sopii hänelle paremmin.

Puoluehallituksen kaikki jäsenet olivat lehtitietojen mukaan moittimisen ja varoituksen kannalla. Sillä ei olisi käynnistetty haitallista prosessia, vaan jälkikeskusteluun sijoittuisi nyt Yrttiahon toiminnan ”reiluus” ja politiikan suuntakysymykset. Keskusteluilmapiirikin olisi raikkaampi, eikä niin tunkkainen kuin nyt.

SoMen (FB) puolella puoluevaltuuston kaikki kolme puheenjohtajaa (Sarkkinen, Lohikoski ja Repo) ovat ilmaisseet, etteivät ole erottamisen kannalla. Juuri näin. Keskustelu ja kritiikki kuuluvat Vasemmistoliittoon.

PS. Arhinmäki kuulemma ei siedä kritiikkiä. Tuo ei voi pitää paikkaansa, kun hän jopa rassaa sitä esiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s