keskustelu

Kätevät toimittajat

Tätähän ei nyt pitäisi kirjoittaa, mutta kirjoitan silti. Uhallaki – riskeistä välittämättä. Jos ja kun virkamiehet ovat ”Jumalasta seuraavia”, niin toimittajien kanssa on vähän sama. Niiden kanssa ei koskaan pitäisi, eikä ainakaan kannattaisi asettua poikkiteloin. Kummankaan kanssa ei hyödytä ryhtyä kilpasille. Virkamies päättää mitä päättää, ja toimittaja toimittaa mitä toimittaa. Näin se menee.

Nyt kuitenkin ärsyttää.  Kansan Tahdon nettiuutisoinnin nopeus aluksi riemastutti. Olivat heti kartalla, ja reagoivat nopeasti. Olin tyytyväinen. Juttu oli pantu verkkoon juuri niin, kuin sen kirjoitin. Eli ”Rovaniemi avaa oven suurille toimijoille hoivamarkkinoilla.

Tänään ostikointi painetussa lehdessä kuitenkin nosti ärsytyksen pintaan. Olivat saman jutun nyt otikoineet näin: ”Rovaniemi avaa liian kiireellä oven suurille toimijoille hoivamarkkinoilla” (KT 23.5.13). Mitä vajaassa viikossa tapahtui, että itse asia ”oven avaaminen” oli muuttunut muotoon  ”oven avaaminen liian kiireesti”. Kumpiko on jutun juju? Yleensä avaaminen, vai liian kiire sen avaamisessa? Kumpaakos minä jutussa kritisoin – kiirettä vai itse avaamista?

Lukija otsikon perusteella ajattelee, että varmaan hyväksyn oven avaamisen sinänsä, mutta hieman verkkaisempaan tahtiin. Näin ei kuitenkaan ole. Rovaniemellä palvelujen tuottamista ei kannata järjestää niin, että paikallisten palvelumarkkinoiden hyödyntämisen sijaan, koko palvelumarkkinat annetaankin kansallisille ja ylikansallisille yrityksille.

Hitaus tai nopeus eivät ole avaintekijöitä, vaan itse avaus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s