työelämä

Tee työtä, elät pidempään

Lukasin Lapin Kansan alakerran 21.5. 2013 (sivu B2). Se on sen pääkirjoituksen alla, jossa Merja Kyllönen siellä yläkerrassa surkuttelee ”että majavatkin rakentavat paremman padon kuin me ihmiset”. Kyllöskä viittaa härskisti Talvivaaran selvityksiin, että majavat olisivat ja tietysti ovatkin suurimpia syyllisiä uusiin vuotoihin Talvivaarassa.

Välissä – siinä keskellä – on sitten toimituksen vaatimaton pääkirjoitus ”Paikallinen tekijä myös paikallisten etu”.  Siinä keskitytään rakennusurakoihin. Niihin, jotka on kasattu niin suuriksi, ettei paikallisten kynnet niihin enään ulotu.

Mutta! Samalla siinä sivuutetaan se tosiseikka, että tämä sama tyyli nyt ulotetaan myös hoiva-alalle. Niihinkään paikallisten kynnet eivät vastaisuudessa kykene. Sama sapluuna – eri toimiala. Oletan, että valtuusto kesäkuussa räväkästi keskustelee näistä linjauksista. Aihetta ainakin on.

Palaan sitten otsikkoon. Sorry ja anteeksi!

Britit ovat näemmä tutkineet, että eläkkeelle siirtyminen olisi vaarallista. Riski sairastua lääkitystä vaativaan sairauteen kasvaisi 60 %:lla. Täähän on ihan hirvee skenaario, jota kaikin keinoin tulisi välttää.

Vapaus näemmä aiheuttaa toimettomuutta. Se johtaa rahapulaan. Mökkihöperyyskin lisääntyy. Ja kaikenkukkuraksi mielenterveysongelmat nostavat päätään.

Onneksi maltoin lukea ”alakerran loppuun saakka. Sisäisen rauhan ja helpotuksen huokauksen tunsin silloin, kun jutussa viitattiin talousalan asiantuntijoihin ja heidän huoliinsa.

Heillä huoli – ei minulla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s