Rovaniemi, vuokra-asuminen

Mariaporin outo käsitys KAS-asukkaista

Liisa kirjoitit (UR 3.4.2013) outoja ja leimasit törkeästi KAS asukkaita. He kuulemma ”näkevät nälkää, elävät köyhyydessä ja puutteessa”. Lisäät ”Kun he eivä pysty asumaan vuokraamissaan asunnoisssa (mutta asuvat silti)  osa heisä joutuu erikoissairaanhoidon piiriin, ja taas kaupungin kulut kasvavat”. Onko Rovaniemen erikoissairaanhoidon kulujen kasvaminen 7 milj. eurolla todella KAS asukkaiden syytä?

Johtuuko KAS:silla asuminen nälkää näkemisestä, köyhyydessä elämisestä ja puutteesta, ja johtaako se osalle asukkaista erikoissairaanhoidon tarpeeseen? Syyllistät  kehveli vielä asukkaita siitä kenen vuokralaisia he ovat. Todella epäreilua.

Itse tunnen monia KAS-asunnoissa asuvia yksinäisiä, nuoria ja vanhempia pariskuntia, lapsiperheitä ja yksinhuoltajia – työssäkäyviä ja työttömiä. He eivät todellakaan ansaitse typerää leimaasi otsaansa: ”Näemme nälkää, elämme köyhyydessä ja puutteessa” ja ”joudumme jopa erikoissairaanhoidon piiriin”. Ovatpa näemmä vielä suuri syypää siihenkin, että Rovaniemen talous on kuralla.

Miksi et kyseenalaistanut niiden ylisuurien vesilaskujen perusteita? Miksi et peräänkuuluttanut Rovaniemen kaupingin vuokravalvonnan toimenpiteitä, joihin ARA:n 7/ 2012 antama paimenkirje kehottaa?

1 vastaus artikkeliin “Mariaporin outo käsitys KAS-asukkaista”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s