Rovaniemi

Jostain tupsahtanut aktiivi-aloite, joka etenee passiivissa

Tein edellisellä valtuustokaudella aloitteen ”aktiivipassin” ottamisesta käyttöön myös Rovaniemellä. Jätin aloitteen valtuuston kokouksessa jo 14.11.2011. Tässä oiva esimerkki siitä, että ”pikavoittoja” kuntavaikuttamisessa ei ole, vaan työ vaatii pitkää pinnaa.

Aloitteiden tekeminen on yksi valtuutetun keino nostaa esiin epäkohta ja tehdä siihen kehittämisehdotus. Aloite menee kaupunginhallituksen kautta ao. esittelijän valmisteltavaksi, ja lautakunnan  päätettäväksi. Mitä sille tehdään ja miten suhtaudutaan?

Nyt aloitteeni on käsitelty ja siihen vastaus annettu. Oudoksun kuitenkin sitä, että KH:n (kaupunginhallitus) pöytäkirjassa 11.03.2013 (104 §/ liite 1.) aloite on ”ilmeisesti jonkun jossain jättämä, mutta ei kenenkään nimissä”.

Kaikkien muiden aloitteiden kohdalla tunnistetaan aloitteen jättäjä. Niissä valtuutettu ”Se ja se” jätti valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen jne…. Tässä ei ole mitään mainintaa. Ilmeisesti se senkun vaan jostain tupsahti käsittelyyn. Aloitteen käsittelyprosessissa, sen hämmentävyyden johdosta, siihen erehdyttiin sitten suhtautumaan myönteisesti. Mutta olkoon menneeksi.

Tätä tyylivirhettä oleellisempaa on kuitenkin se, että aloite on saanut myönteisen vastakaiun virkamies- ja luottamuselinkäsittelyssä.

Esitys   Kulttuurilautakunta
Kulttuurilautakunta  päättää  esittää  kaupunginhallitukselle,  että  Rovaniemellä selvitettäisiin ns. aktiivipassin, joka käsittää myös kulttuuripalvelut, käyttöönoton mahdollisuuksia.

Kulttuurilautakunta 19.4.2012, 30 §, päätti yksimielisesti kulttuurijohtajan esityksen mukaisesti.

Liikunta- ja nuorisojohtaja: Aktiivipassi  perustuu ajatukseen siitä, että matala tulotaso ei  saisi  olla esteenä ihmisten monipuoliselle osallistumiselle ja aktiiviselle elämälle. Suomessa  aktiivipassi  ei  ole  vielä  missään  kunnassa  käytössä,  joskin Tampereen kaupunki on selvittänyt aktiivipassin käyttöönottoa.

Esitys   Liikunta- ja nuorisojohtaja Sari Laakkonen
Liikuntalautakunta  päättää  esittää  kaupunginhallitukselle,  että  Rovaniemellä selvitettäisiin ns. aktiivipassin, joka käsittää myös liikuntapalvelut, käyttöönoton mahdollisuuksia.

Liikuntalautakunta  23.5.2012,  46  §, päätti  liikunta-  ja  nuorisojohtajan esityksen mukaisesti.

Asiantuntijalautakunnat ovat nyt näyttäneet aloitteelle ”vihreää valoa”. Seuraavaksi KH:n täytyy ryhtyä todellisiin selvitystoimiin ”aktiivipassin” käyttöönoton suhteen – missä muodossa ja – laajuudessa se toteutetaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s