Rovaniemi, valtuusto

Rovaniemen valtuusto – uusi tuotantokausi avattu

Nyt se on sitten avattu. 14.1 2013 järjestäytymiskokous, ja valinnat. Muutoin oli varsin hiljaista, vaikka annoin itselleni kertoa muuta. Kuulemma aloitteen pohjalta virkamiehille aiottiin antaa huutia, mutta jättämättä jäi. Kuntalaiselle näin oli luvattu ja uhottu – että nyt.

Josko sitte myöhemmin. Mene ja tiedä? Mutta yhtään aloitetta nyt ei kuitenkaan jätetty. Vain kaksi sai huutia avauspuheenvuorossa, vaikka ei olisi tarvinnut. Tietävät sen muutenkin.

Erikseen kutsuttuna jouduin istumaan EJT:n pulpettiin, ja Liikkasen Antin viereen – siinä kaksi syytä panna pikkutakki päälle. Konkarin paikalle ja konkarin viereen. Siihen ei pelkästään ylletroija päällä kehtaa edes istua, vaikka toinen ei pruukaa käyttää kravattia, kuin 6.12 ja toinen tykkää rennommasta luukista.

Valinnat sujuivat sopuisasti ja ennakkokaavailujen mukaisesti. Muutamassa tiukassa kohdassa ryhmien ote oli päässyt kuitenkin repsahtamaan. Kaupunginsihteerin harmiksi jokunen nimi ja valinta täytyi kirjoittaa uusiksi. Siihen mihin vaaditaan varsinainen valtuutettu  – siihen täytyy tosiaan esittää varsinainen valtuutettu. Näinhän se menee.

Jäihän sinne kuitenkin vielä vahvistettuja valintoja, joita täytyy myöhemmin korjata. Jos valintaan vaaditaan tietyt kriteerit, eivätkä ne täyty, ne täytyy myöhemmin oikaista. Nyt näin ei kaikilta osin ollut. Eli niihin palataan, jos vähänkään käsitykseni on oikea. Väitän, että on.

Osa koki saaneensa luottamuspaikkoja oikeassa suhteessa – osa ei. Osa kohtuullisesti – osa omasta mielestään ei edes sitä.

Me Vasemmistoliitossa koitimme oikeudenmukaisessa suhteessa jakaa pienentynyttä niukkuutta kokeneille ja uusille toimijoille. Tulos on mielestäni kohtuullisen onnistunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s