Joulu, tarinat

Joulupukki – kummajainen

Vanha, valkopartainen ja punanuttuinen kummajainen – Joulupukki. Ihme taruhenkilö, joka hallitsee perheiden elämää joka vuosi vähintään kuukauden ajan. Kauppiaat toivoisivat jopa pidempää aikaa.

Veronkeräystapaa (mätkyjä ja palautuskäytäntöä) ei muuteta Herran vuoksi. Vaikka Verohallituksen pääjohtaja ??? esitti siirtymistä seuraavana vuonna kevyempään tai korotettuun kantoon, riippuen siitä, miten edellisenä vuonna oli käynyt. Vaikutusvaltainen 400 vuotias Herra – ei vain lapsille, vaan myös päättäjille, ja niille vanhemmille. Suomessa ei sitten veronkantotapaa muuteta.

Toinen Joulupukkiin liittyvä kummajainen on siinä, ettei hänellä ole edes sähköpostia! Siis turha lähettää postia muuten, kuin kuulapännällä kirjoitettuna. Automaattista vastausta on turha odottaa, vaan Joulupukin postin PostiTontut kirjaavat manuaalisesti ja vastaavat manuaalisesti. Vanhanaikaista, jopa alkeellista ja tehokkuudeltaan vätystelyä.

Perinne velvoittaa. Pukki ei siirry digitaaliseen viestintään. Edelleenkin lapsukaiset joutuvat itse käsin raapustamaan toiveensa, ja kiikuttamaan töppösin ne lähimpään Itellan luukkuun.

Nyt vertaus. Paavi avasi oman Twitter-tilinsä marraskuussa, ja ensi twiitti eetteriin kardinaalin avustamana ja median uutisoimana. Miksei Pukki tee samoin? Oma Twitter-tili, ja 140 merkin lahjatoiveet eetteriin. Pukki ei  kuitenkaan niin tee.

Ensinnäkin Twitter-palvelu kaatuisi joka vuosi liikakuormittumisen johdosta. Toisekseen lahjatoiveet tuskin mahtuisivat rajoitettuun merkkimäärään. Ja kolmanneksi lasten twiittejä vanhemmat voisivat manipuloida ja muutella kulloisenkin taloustilanteen ja kiltteyden mukaan.

Hyvä Joulupukki -pidä pintasi ja perinteesi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s