kuntavaalit

Mielenkiintoinen ja "rajusti uudistunut" ehdokaslista

Sitä on laadittu. Sitä on pähkälty. Koottu, parsittu, karsittu ja kasattu. Yksissätuumin, ja osin jopa eri askelin. Päivitetty ja jätetty päivittämättä. Unohdettu ja taas muistettu. Ja jälleen päivitetty yhdessä laadituksi.

Kaikki pitäisi huomioida. Halukkaat ja haluttomat. Entiset- ja uudet ehdokkaat. Erikseen kysyttävät, ja ”senkun kysyy vaan” ehdokkaat. Nuoret, naiset, eläkeläiset ja työssäkäyvät ja työtä vailla olevat. Kaikki kyläsuunnat, ja jokien valuma-alueet huomioiden. Mitään ja ketään unohtamatta. Ompa vaikea, miltei mahdoton tehtävä.

Kun ketään ei saisi loukata ja jättää vaille huomiota, niin jopa on todella tenkkapoo! Kun pitäisi osata lähestyä oikein. Miten? Aina ei osaa.

Ajoissa jo keväällä tieysti ryhdyttiin sitä listaa laatimaan. Ainut harmilinen puoli siinä oli vain se, että ketä se silloin kiinnosti. Puutarha, kasvimaa ja mökki kiinnosti, mutta ei ne syksyiset valinnat.

Keskikesällä joka pirun iikka on piilossa mökillä, ulkomailla, kalassa, tuttavan mökillä häiriköimässä, marjamettäillä jne… Mutta kukaan ei tyrkyllä ehdokaslistalle. Kasaaja on yksin listoinensa, ja tuhlaa kesänsä. Muut odottivat jo syksyä. Onko sitä kysytty? Onko se huomioitu? Onko sille soitettu? Jne..Soitot kiihtyvät , mitä lähemmäs listan luovutuspäivä lähestyy.

Viime tipan ihmisiä ovat näköjään muutkin, kuin tämän blogin pitäjä.

Pirun hyvä siitä tuli, ja yksissätuumin sitä koottiin. Mistä olen hyvilläni? Ainakin siitä, että vuoden 2008 ehdokaslistasta menimme yli. Viimeksi ehdokkaita oli 44. Nyt on enemmän. Määrää en pane, koska lopullista listaa en vielä tiedä.

Mielenkiintoinen piirre ehdokasasettelussa oli myös, se että monet ilmoittivat kiinnostuksensa netin, viestien, puhelimen kautta oma-aloitteisesti. Kysyä ei tarvinnut? Eikä varmaan olisi edes hoksattu. 

En liioittele tai valehtele yhtään kun totean, että Rovaniemen Vasemmiston ehdokaslista on nuorentunut ja uudistunut rajusti (tämä on oikea ilmaisu). Aika omituinen piirree ”iltaruskon puolueelle”. Samalla se on varsin monipuolinen. Naisehdokkaita on noin 18. Nuoria alle 35 vuotiaita on 18. Alle kolmekymppisiä on 14. Uusia ehdokkaita on 28, eli yli puolet koko ehdokasjoukosta. 

Ehdokaskoostumusta kuvaa hyvin Anssi Kelan kappale ”Luokkakokous 1972” – Tätä kaikkea  löytyy myös ehdokasjoukosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s