kunnallisvaalit2012, kuntavaalit

Voidaanko Rovaniemellä pitää kunnallisvaaleja lainkaan?

Puolueet ja valitsijayhdistykset ovat kasanneet omia ehdokaslistojaan – kukin resurssiensa mukaan. Niin myös Rovaniemellä. Kaksi kuitenkin on Lapinradion mukaan edelleen vailla viiteryhmäänsä. Turhaanko? Miksi? Mitä sen on väliä? Kukaan muu ei vissiin ole vailla viiteryhmää?

Tuskin vaaleja Rovaniemellä voidaan edes pitää ennenkuin ”kohuehdokkaatkin” ovat löytäneet paikkansa. Se nyt onkin uutisoinnin keskiössä. Pääsevätkö he Perussuomalaisten ehdokkaaksi vai eivät? Vain tämä kohu kiinnostaa ja uutiskynnys ylittyy niin, että heilahtaa.

Kuka on pahis ja kuka on hyvis? Ovatko pahiksia ne , jotka käyttävät päätösvaltaa oman järjestönsä asioissa ja pitävät sen itsellään? Vai ne jotka siinä eivät vielä ole, mutta jotka pyrkivät siihen? Toisella poliittinen status jo pidempään on ollut sitoutumaton, ja toisella se on ollut ”muut” – sarake. Nykyään sekin on tyhjä. Ei ole edes sitä ”muut”-saraketta.

Vai ovatko pahiksia nämä kaksi ”kohuehdokasta”? Jotka vaativat itseään listoille ohi päättävien elimien, ja ohi yhdistyksessä sovittujen linjausten. Ei pitäisi tuppautua, jos ei kututa! Oma valitsijayhdistys todennäköisesti jo valmisteilla.

Voi ”pyhä jyssäys” – sanon minä. Puliveivaus juuri näiden ehdokkaiden kohdalla on farssia. Kuntavaaleissa on kuitenkin keskiössä se, miten tavallinen kuntalainen haluaa asuinpaikkaansa kehittää. Ei siinä mikään ihmemies MacGyver tarvitse olla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s