perhepalvelut

Adressi Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskuksen puolesta

Rovaniemen perusturvalautakunta päätti keväällä äänestyksen jälkeen lakkauttaa Meltauksen yksikön syyskuun lopussa. Julkisessa keskustelussa kuulee usein puhuttavan Meltauksen lastenkodista. Niin myös tässä Lapinradion jutussa. Ilmaus on mielestäni harhaanjohtava ja vaarana on, että keskustelu ajautuu harhapoluille.

Inarin Riutulassa oli aikoinaan lastenkoti, jonne sijoitettiin orpoja lapsia ilman vanhempiaan. Meltauksen yksikkö ei ole lastenkoti tässä merkityksessä. Se on tukikeskus lapsille ja perheille. Siis ei vaan jommalle kummalle, vaan molemmille.

Tuetaan lasta ja hänen vielä koossa olevaa perhettään, ei jo hajonnutta perhettä.
Kolme Meltauksesta tukea saanutta perhettä on nyt perustanut nettiadressin “Meltauksen lapsi-ja perhetukikeskusta ei saa lakkauttaa”. Olen allekirjoittanut adressin, ja kehotan muitakin tekemään samoin. Meltauksen lakkauttaminen merkitsee kunnallisen perhekuntoutuksen loppumista Rovaniemellä. Tätä perhetyötä ei tehdä Rovaniemelle ainoana jäävässä Etelärinteen lapsi- ja nuorisokodissa.

Adressin perusteluissa nostetaan esiin monia aiheellisia näkökantoja. Samoin adressin- ja Lapinradion uutisen kommentti- ja keskusteluosiossa nousee esille uskomattoman paljon vielä avoimia kysymyksiä. Tämä kaikki panee miettimään sitä, oliko perusturvalautakunta ajantasalla tehdessään lakkautuspäätöksen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s