valtiontalous

Anna yksi – ota kaksi!

Dressman mainostaa ALE:saan “Ota kolme – maksa kaksi”. Halvin tulee kaupan päälle. Tämähän on kätevää myös toisinpäin – annetaan vain yksi, mutta otetaan kaksi. Halvin tietysti annetaan ja kalleimmat otetaan.

Tätä uutta poliittista innovaatiota hallitus on vaalikaudellaan toteuttanut.  Se on numeroiden perusteella ”huomioinut” vähäosaisia ja tehnyt minimituloihin korotuksia. On nostettu! Niin numerot osoittavat, joten ei voi väittää vastaan. Eivät ainakaan opiskelijat, vaikka opintotukea ei ole sidottukaan indeksiin (kallis). Valmistumiseen on kuitenkin panostettu ja aloituspaikkoja lisätty (halpa). 

Samanaikaisesti hyväosaisten tulot ovat kasvaneet vain ”maltillisesti”. Tätä malttia on vahvistanut vielä, että lama söi pois suuren osan osinkotuloista. Ei ole lainkaan ihme, että hyväosaisten veroalennuksia on eriarvoistumiskehityksen hillitsemiseksi jouduttu rahoittamaan pääosin velkarahalla.

Valtiontalouteen synnytetty kestävyysvaje on täytettävä. Köyhyys tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Rikkaat tulisivat halvemmaksi – tulevat toimeen jopa omillaan   ilman tulonsiirtoja. Pannaan maksumiehiksi siis köyhimmät. Ensimmäiseksi nirhaistaan “lusmuilevilta” nuorilta toimeentulotuesta 40 %, jos eivät alistu toimenpiteiden kohteeksi. Näin on “valtakunnan viisas” Soininvaara linjannut, ja puhelimella päättäjille nootin antanut.

Suomi vanhenee huolestuttavasti. Vanhuus siis tulee myös kalliiksi. Työuria on pidennettävä ja eläkeikää nostettava. Tietysti sieltä loppupäästä, mutta ei kaikilta. Vain niiltä, jotka eivät työurallaan ole hankkineet itselleen kultapossukerholaisten “sopimuseläkettä”, tai ostettua verovaroin tuettua lisäeläkettä sen normaalin työeläkkeen lisäksi. Nimenomaan vain nämä työeläkeläiset olisi saatava jatkamaan työelämässä pidempään. Hyväosaiset voisivat halutessaan fiinisti siirtyä nauttimaan omastaan jopa alle 60 vuotiaina.

Hallituksen mielestä eriarvoisuus on kaventunut. Oletko samaa mieltä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s