eduskuntavaalit, Lappi, Seurujärvi, Tennilä

Lapissa jyrähtelee Leviltä , Inarista ja Varsovasta

Rovaniemellä koivut ovat kuurassa. Isät viettävät Isänpäiväänsä. Nyt kakku maistuu makealta. Kuitenkin kuura pysyy koivuissa.
Levillä lasketaan mäkeä, koitetaan pysyä pystyssä ja väistellä keppejä (paitsi Kalle). Tämä tärkeä Lapin talvikauden sesongin avaus näkyy yli 100 miljoonalle TV katsojalle. Meillä on osaamista. Hyvä niin!
Medianäkyvyyttä sen sijaan ei tule samassa mitassa   Inarin Peuravuonon sahan lopettamiselle. Jälleen kerran Lapissa työpaikkoja ja toimeentulo on suoraan uhattuna 20 työpaikan osalta ja välillisesti yli 200 osalta.
Inarilainen keskustan kansanedustaja Janne Seurujärvi jatkaa samalla pehmolinjalla, kuin postilainkin osalta.  Sitä hän ylisti enemmän, kuin hallituspuolueen kansanedustajalta on tarvetta edes odottaa.
Sahan lopettamisen syinä Janne mainitsee “raaka-ainepulan ja yhtiön oman tahtotilan”. Raaka-ainepula ei poistu omistajan vaihdoksella. Enkä usko myöskään siihen, että myymällä saha voitaisiin paremmin vaikuttaa tulevan omistajan tahtotilaan tai investointihalukkuuteen. Eiköhän nykyiseen valtio-omistajaan ole syytä vaikuttaa tarmokkaammin, kuin “avaamalla keskustelut” Mauri Pekkarisen kanssa. Inarin kuntalaisilla ja Lapilla kokonaisuudessaan on oikeus odottaa jämäkämpää otetta.
Kolmas kevään vaaleihin liittyvä uutinen pamahti Varsovasta. EJT ei lähde tavoittelemaan jatkokautta Lapin kansanedustajaksi. Sitä hän on ollut yhtäjaksoisesti vuodesta 1975 lähtien.  Tennilän äänestäjät ovat “saaneet sitä, mitä ovat tilanneetkin”. Luottamus on ollut pitkäkestoista ja laajaa. Legenda täysin omassa sarjassaan.
Kukaan ei ole korvaamaton. EJT:n mukaan päätöstä helpotti se, että Vasemmistoliiton ehdokaslistalle on tarjontaa runsaasti. Tilanne keväisestä hiljaisuudesta on muuttunut oleellisesti. Piiritoimikunta päättikin noudattaa vaalilain säädöksiä, ja ratkaista runsaudenpula jäsenäänestyksellä. Jäsenistöllä on nyt valta äänestyksen kautta määritellä Lapin Vasemmiston lopullisen ehdokaslistan koostumus. Nöyränä itsekin asetun tuon jäsenistön luottamusmittarin puntariin. Jäsenistön luottamuksen pohjalta ja se tietäen on helpompi olla ehdolla, kuin ilman sitä.
Puheet Vasemmiston kannatuksen hiipumisesta, ja työväen asian sivuuttamisesta voi panna höpötyksen piikkiin. Tosiseikat osoittavat muuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s