avoimuus, demokratia

Nautin, kun voin auttaa puolustuskyvyttömiä ja murskata paskiaisia!

Austalialainen nettiaktivisti mullistaa Afganistan paljastuksillaan nykyaikaista sodankäyntiä. 90.000 salaiseksi tarkoitettua asiakirjaa saatettiin julkisuuteen Wikileaks- verkkopalvelun kautta.Sotapropaganda- ja tiedusteluosastot eri maissa ovat aivan uuden haasteen edessä. Mikä tahansa ei menekkään enää läpi. Kaikki voi paljastua reaaliaikaisesti. Paljastuu! – varmaan siitä on tästä lähtien lähdettävä.

Sodankäynnissä kuulemma totuus on aina ensimmäinen häviäjä. Eikö tämä enää pädekkään? Joudutaanko totuus ottamaan tosissaan huomioon, ja perustelut kertomaan kansalle aina ja etukäteen niin karuina, kuin ne todellisuudessa ovat.

Aikakausi, jolloin histortioitsijat kirjoittivat sodankäynneistä säällisen ajan kuluessa jälkijättöisesti, ja aina voittajien sanoilla – on auttamattomasti ohi.

Nyt vuodatetut asiakirjat ovat järisyttävyydessään merkityksellisempiä, kuin 1990-luvun STASI – arkistojen paljastukset. Ne olivat julkitullessaan jo mennyttä aikaa. Nämä Afganistan-asiakirjat ovat reaaliaikaa, ja vaikuttavat tätä sotaa pidemmälle tulevaisuuteen.

Irakistahan ei sitten löytynyt niitä joukkotuhoaseita, joilla hyökkäystä perusteltiin. Sota jatkuu edelleen, vaikka lopullista voittoa on jo tovin julistettu.

Iranin vastaisia pakotteita meille perustellaan maan oletetuilla pyrkimyksillä valmistaa oma ydinase. Onko siihen liittyvien salaisten asiakirjojen julkistaminen seuraava suuri paljastus?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s