Rovaniemi, toimeentulotuki

Rovaniemen outo tulkinta –JÄLLEEN KERRAN!

Vanhemmat ovat sopineet erotilanteessa lapsen asumisjärjestelyistä. Sopimuksella on vahvistettu, että lapsi asuu puolet kuukaudesta toisen vanhemman luona. Elatusapua kumpikaan ei siten maksa, vaan se on jaettu. Asumisjärjestely on lapsen edun kannalta pysyvä, eikä tilanteen mukaan vaihtuva.

Rovaniemi on tähän asti ottanut vanhempien asumisjärjestelyn huomioon, ja kunnioittanut sitä. Toisen vanhemman toimeentulotukipäätöksissä lapsi on tähän asti otettu  huomioon puolikkaalla normilla. Tällainen tulkinta kunnioittaa vanhempien välistä sopimusta. Se on lapsenkin edun kannalta oikeudenmukaista. Se luo pysyvyyttä lapsen asumiseen.

Toukokuun alusta Rovaniemi on muuttanut tulkintaansa. Lapsi onkin vain vierailulla 15 päivää kuukaudessa toisen vanhemman luona. Läsnäolopäivistä korvataan vain pieni ruokaraha 32.54 €uroa kuukaudessa. Toimeentulotukea saavan vanhemman menetys kuukaudessa on 100 €uroa.

Tulkintamuutoksellaan Rovaniemi on käytännössä nollannut vanhempien välisen sopimuksen lapsen asumisesta ja elatuksesta. Tulkinta onkin muuttanut sopimuksen asumisesta kahdessa kodissa “vierailuksi” toisen vanhemman luona.

Lapsi suorittaakin päivittäiset toimensa, ja kulkee kouluunsa siten puolet kuukaudesta kotoaan, ja toisen puolikkaan “vierailupaikastaan”, joka myös käytännössä on hänen kotinsa.

Rovaniemen outo tulkinta – jälleen kerran!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s