Ei kategoriaa

HÄPEÄLLINEN häpeälista!

Kaupan alan työehtosopimus on päättynyt, ja alalla vallitsee sopimukseton tila. Työrauhavelvoite ei ole voimassa! Neuvottelut uusista työehdoista takkuilevat. Euroissa mitattuna kyse on noin kymmenen euron eroavuudesta kuukaudessa. Ei siis paljon. Missä sitten mättää, ettei sopimukseen ole päästy PAM:in noudattaman tiukan laillisuusperiaatteen ajanjakson aikana.
Tämän kaksi viikkoa työnantaja käytti värvätäkseen RIKKURITYÖVOIMAA pitämään kaupat auki lakon aikana. Hyödyllismpi vaihtoehto olisi ollut käyttää aika sopimuksen saamiseen. Sehän kuitenkin on tavoite ja aikanaan allekirjoitetaan. Vai kuinka kauan sopimukseton tila voi jatkua? Stockmanninkin ”Hullut päivät” toteutuvat, mutta Stokkan johtajan kritiikki ja ero EK:sta lienee kirjattava tappioksi – työnantajapuolelle.
Mielenkiintoinen perustelu jääräpäiselle ”vastakkainhakkauttamiselle” on se, etteivät työt olisikaan lakossa, vaan liittoon kuuluvat työntekijät. Snoppailua termeillä. Työpaikoilla tehdään nimenomaan työtä – se on se perusta. Ei kai rikkureita työpaikoille lorvimaan ja aikaa kuluttamaan haalita, vaan tekemään nimenomaan sitä työtä, joista työehtosopimusneuvotteluissa nyt sovitaan ehdoista.
Toinen mielenkiintoinen perustelu on se, että kun kuulutaan eri liittoon, se ei olisikaan rikkurointia. Nautitaan samasta alan yleissitovasta työehtosopimuksesta, mutta sen hankkimiseen ei osallistuta. Nautitaan vain sitte rusinoista. Täytyisikö noudattaa TEHY:n esimerkkiä – TES koskee vain tiettyyn liittoon järjestäytyneitä työntekijöitä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s