Ei kategoriaa

VELTTO Hottentotti ja Itsevaltias

Virtaset ovat hävinneet Korhosille Suomen yleisimpänä sukunimenä. Tämän johdosta Virtasten täytyy profiloitua ja nostaa hieman volyymitasoa. Ainakin jotain täytyisi tehdä – aivan sama mitä? Veltto riehaantui koko suvun puolesta yli äyräidensä ahtojäiden puristuksissa. Veltto taisi vetäistä suvun “mustan lampaan”- kaavun sen siliän tien omakseen. Virtaset eivät hämmästy – odotettavissa oli, eikä siten tullut ennen kuulumattomana yllätyksenä.

Vanhaan Hottentottilauluun uudet päivitetyt sanat. Hieman Thorsia ja Astridia. Stand up komiikkaa alkeiskurssilta, mutta provokaation mallinäyte. Vielä sutkautus sensuurista ja sähköjen katkeamisesta – musta mies “PUIKOISSA!” Ei uskoisi, että asialla oli aikuinen mies, jolle on suotu valtakirja edustaa kansaa.

Helsingin Sanomien mukaan risteilyemäntä seurasi vaivautuneena yrityksen kevään teeman – “Etelä-Afrikka” – luisumista sivuraiteelle. Kuokkavieras-esitys ei ollut teeman mukainen. Se halveksi sitä, ja saattoi sen naurunalaiseksi. Yhteinen persuhörhönauru vielä todisteeksi päälle.

Uutinen ei kerro sitä, ulvoivatko ahtojäissä muut Viking Linen asiakkaat Velton esityksen mukana – vaivautuneena vai innostuksen vallassa. Samoin olisi mielenkiintoista seurata sitä keskustelua, jota työntekijöiden takahuoneessa esityksestä käydään. Kuvitellaanpa niin, että jos esimerkiksi hotelli-ravintolassamme järjestäisimme saamelais-teemaviikon, ja joku ottaa itselleen oikeuden vallata areena omakseen.

En yhtään ihmettele sitä, että Persut ovat omineet kommunistien demokraattisen sentralismin käyttöönsä. Siihen on lisätty hivenen itsevaltaisia elementtejä uskollisuuden, kurin ja nuhteettomuuden lisäämiseksi, tietysti Soinin johdolla. Kuvaavaa on Timon teksti plokissan “minulla on takanani…osaavaa väkeä” tai “persuissa noudatetaan johdollani pelisääntöjä”. Valta pidetään tiukasti nykyjohdon käsissä. Se määrittelee “aidan yli potkimisen rajat”. On siinä Hemmoille sopeutumista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s