Ei kategoriaa

ANTEEKSI! – bisnesidea

Ihminen on virittänyt kekseliäisyytensä äärimmilleen kehitellessään erilaisia keinoja hankkia täpäkkää. Ammatteja on kengänkiillottajasta personal traineriin, ja kaikkea siltä väliltä. Täpäkäntekopaikkoja on romujen hyötykäytössä, pullojenkeräyksessä, marjanpominnassa, lumenluonnissa jne.. Hyödyllistä touhua kaikki – puuhastelussa mieli virkistyy, kroppa notkistuu ja aika rientää.

Aiemmassa bloggauksessani käsittelin oululaisen yrityksen profilointitouhuja, josta se laskutti työnhakijaa. Yrittäjäjärjestön lakimiesten opastuksella idearikkaat bisnestiikerit havahtuivat tarkastelemaan toiminnan lainmukaisuutta. Pistämätön idea pantiin soveliaasti naftaliiniin. Rahat palautettiin profiloinnista maksaneille, ja kaikkien 40 hakijan työnhakuilmoitus saatettiin voimaan. Samalla pyydettiin anteeksi – työnhakijoilta! Yksi tutkintapyyntö kuitenkin Rovaniemen poliisilla asiasta on pohdinnan alla.

Kauppalehdestä törmäsin juttuun, jossa bisnesideaksi oli hoksattu ”tinkaamispalvelu”. Se ei tarkoita etelänmatkabudjetin vartijaa basaarikujalla, vaan tinkaamista ostajan lukuun isommissa ”bisnes to bisnes” kädenväännöissä. Ostajan tinkaajan kaveri tietysti perustaa firman myyjän tinkaajaksi. Ja näiden yhteinen kolmas kaveri perustaa siivousfirman, joka erikoistuu täsmällisiin anteeksipyytelyihin.

Aiemmin, kun hevonen tarvitsi kengät – seppä takoi ne rautasulaton aihiosta, ja kengittäjä ammattitaidollaan asensi. Hiihtäjä sai sukset kaupasta jonne suksitehdas oli ne toimittanut. Kaikki näkyvää, hyödyllistä ja konkreettista. Onko Soneran aikoinaan pöhköksi tajuttu idea ostaa ”Saksasta ilmaa” jalostettu kaiken kansan ulottuville? Vai onko keisarin ihmevaatturi kokenut uuden tulemisen? Innovaatio valloilleen, ja pistämättömiä bisnesideoita kehittelemään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s