Ei kategoriaa

Kunta vai kuntalaiset hyväntekijänä?

Enontekiön kunta maksaa Finncomm Airlinesille lentoreitin tappiontasausmaksua tänä vuonna 50.000 euroa. Tämä siksi, että lentokenttää käytettäisiin.

"Meillä on täällä lentokenttä, ja pidämme erittäin tärkeänä sitä, että kentälle on myös liikennettä. Se on matkailun kehittämisen kannalta imagokysymys", kunnanjohtaja perustelee kunnan maksamaa tappiontakausta.

Kunnanhallitus on yksimielisesti päättänyt, että kunnan tarjoamista “ilmaislipuista” ei peritä kuntalaisilta käsittelymaksua. Kunnanjohtaja Keskitalo painottaa vielä, että kuntalaiset pääsevät ilmaislennoilla hyödyntämään kunnan maksamaa tappion-tasausmaksua. Näyttäisi aika jalolta toimenpiteeltä.

Eiköhän tässä nyt kuitenkin ole niin, että kuntalaisten veroeuroilla ne tappiontasausmaksutkin maksetaan, vai onko kunnanjohtajalla käytössään joku erillinen hyväntekeväisyys-kassa. Tällä “ilmaislippu”- käytännöllä vain hoidetaan, että varsinainen maksaja saa rahoilleen myös vastinetta.

Enontekiölle kokonaisuudessaan, matkailulle sekä alueen muulle yritystoiminnalle saavutettavuus ja yhteydet ovat tärkeät. Nyt toteutettu käytäntö, jossa tappiontasauskustannukset valutetaan kuntalaisten hyödynnettäväksi on hyvä. Kuntalainenhan sen maksaakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s