Ei kategoriaa

Ruokkiiko sosiaalinen media vastakkainasettelua?

Sosiaalisen median nopeus on hämmästyttävä. Maailmassa tai Suomessa tapahtuu jotain, ja heti siihen joku reagoi ensimmäisenä. Heittää kehiin linkin – nyt on tapahtunut tällaista. Täytyisi reagoida! Kohta onkin jo ryhmä perustettu, ja nopeassa tahdissa rivit täyttyvät ja ovat suorassa. Toisaalla ajatellaan asiasta toisin – uusi ryhmä perusteille – rivit täyttyvät ja ovat suorassa. Toivottavasti kukin löytää asiassa oman ryhmänsä. Kantaahan täytyy ottaa! Käydään ensin ryhmän sisäistä eteenpäin vievää keskustelua. Ollaan valmiita keskusteluun myös ryhmien välillä. Näinhän ei käy! Keskustelua ei käydä läpänheittoa syvällisemmin ryhmien sisällä, ja ryhmien välillä ei ollenkaan. Onko Naamakirjan ryhmien tarkoitus vain löytää omaa mielipidettä vahvistava turvallinen ryhmä, jonka suojassa on lohdullista köllötellä asenteidensa kanssa.
Viimeisimpien tapahtumien satoa. Tässä ovat vaihtoehdot:
Ensin Naamakirjaan joku perustaa ryhmän ”Rikoksia tehneet ulkomaalaiset on karkotettava Suomesta välittömästi!!!”
Jäseniä 1589. Tarkoitus – Tarkoitus – Montako tällaista tapausta suomalaiset antavat tapahtua löysällä ulkomaalaispolitiikalla? Jos ulkomaalaistaustainen tekee Suomessa rikoksia miksi saa jäädä tänne? Me emme tarvitse rikollisia ulkomailta – meillä riittää omatkin. Ei en ole rasisti – ne ulkomaalaiset ketkä ovat Suomessa, tekevät töitä ja elättävät itsensä – tervetuloa! Ryhmän sisällä ei käydä keskustelua, eikä sillä ole tapahtumia. Seinällä on linkkejä ja kevyttä läpänheittoa.
Heti perään syntyy ensimmäisen vastapainoksi toinen vastaryhmä ”Kaikki rikollistaustaiset suomalaiset pois ulkomailta!” Jäseniä – 6532. Tarkoitus – Koska se on niin väärin, Hei! Ryhmällä ei ole tapahtumia. Keskustelualueella kaksi aihetta. Seinällä kevyttä heittelyä ja linkkejä.
Perisuomalaiseen konsensustyyliin kolmannet perustavat oman sovittelevan ryhmänsä. ”Kaikki pois Suomesta ja ulkomailta!”.
Jäseniä – 8258. Tarkotus – Pahoja ovat kaikki! Keskustelualueella yksi ryhmän sisäinen aihe. Ryhmällä ei ole tapahtumia. Seinällä sisäistä huulenheittoa mistä kaikista täytyisi olla pois!
Aiheeseen kyllästyneet ja liittymättömät perustavat oman ryhmänsä ”Kaikki suomalaistaustaiset suomalaiset pois Suomesta!”
Jäseniä – 262. Tarkoitus – Tämän sivuston tehtävänä on lopettaa suomalainen rikollisuus suomessa ja suomalaisuus ylipäätään. Varmasti se onnistuu tosi hyvin kun perustaa tällaisen sivun. Ryhmän keskustelualue on tyhjä. Tapahtumiakaan ei ole tiedossa. Seinällä sitä vastoin hervotonta heittelyä.
Tällaisenaan Facebook kyllä edistää kaivautumista omanmielisten kanssa samaan poteroon vailla sisäistä ja ulkopuolelle ulottuvaa mielipiteiden vaihtoa. Onko se sosiaalisen median tarkoitus?
Itse olen liittynyt ryhmään ”Rasismi ei ole isänmaallisuutta”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s