Ei kategoriaa

Porvaripuolueiden yhteenottoa tässä oottelen!

Viime päivien uutisotsikot politiikan saralta viittaavat siihen, että hallituksen kahden porvarillisen pääpuolueen linjanvedot ovat eriytymässä. Mitä se merkitsee? Toisaalta kyse on nykyisen hallituksen toimintakyvystä, ja toisaalta seuraavan hallituksen kokoonpanosta – ja tietysti sen linjauksista.
Tänään pääministeri Vanhanen peräänkuulutti voimakkaasti rikkaita laman ”sotakorvausten” maksajaksi, ja kritisoi nimeltä puhemies Niinistön unilukkarina esittämää leikkauslinjaa. Millä keinoilla laman aiheuttama valtiontalouden epätasapaino paikataan – leikataanko palveluista ja siten karsitaan menoja. Vai ovatko kokoomuksen veropolittiset linjaukset rikkaita suosivina keskustalle liian pelottavia? Rikkaiden ylmääräistä verokurimusta Vanhanen tarjoaa viideksi vuodeksi. Selvä ero Niinistön palvelujen karsimislnjaan. Eikä kyse ole silti muusta, kuin veronkevennysten hiukan takaisinpäinvedosta.
Seuraviin eduskuntavaaleihin ei tule puoluesihteeri Tujusen esittämää porvariblokkia Ruotsin tapaan. Pikemminkin keväällä kontillaan ollut keskusta tulee ärhäköitymään. Porvariyhteistyö ei kokoomusjohtoisena ole itsestäänselvyys, johon kepu tyytyy. Nyt keskustalle löytyi oiva aihe ja paikka tehdä kokoomuksen linjaan hajurakoa ja samalla ryhdistää puolueen politiikkaa. Samallahan siinä voidaan vankistaa puoluejohdon asemaa tulevaa puoluekokousta silmälläpitäen.
Eduskuntavaalit on ennakoitu käytävän veropolitiikan ja laman seurausten korjaamisen teemoilla. Niitä asetelmia näillä linjan ja hajurakojen selkeyttämisellä nyt luodaan. Vaalien tulos on paljon vartijana, mitkä puolueet muodostavat seuraavan hallituksen. En pitäisi aivan mahdottomana sitä, että nyt piikkipaikalla komeileva kokoomus löytäisikin itsensä opposition penkiltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s