Ei kategoriaa

Veroale lama- vai flunssalääke?

Jäntti kysyy ja Katainen ei vastaa! "Sopii ihmetellä, mistä Jyrki Katainen (kok) tämän uskonsa veronkevennyksiin ammentaa. Olen kysynyt asiaa Kataisen virkamiehiltä, mutta en saanut vastauksesta tolkkua", sanoo Tukholman yliopiston kansantaloustieteen professori Markus Jäntti.

Hesari kyseli suomalaisilta ja ulkomaisilta taloustieteilijöiltä arvioita hallituksen elvytyspolitiikasta. Ajoitus ja kokoluokka ei kuulemma ollut kehnompi, mutta keinoissa taloustieteilijät löysivät moitittavaa. Kritiikin kärki kohdistui niin sanottuun veroelvytykseen. Kataisen veronalennuslinjaus ei mahdu talousviisaiden kaaliin, kevennyksistä osa kun menee säästöön tai valuu ulkomaille. Julkisten menojen lisääminen ja investointien käynnistäminen työllistää kuulemma suoraan.

Olisiko nyt niin, että veronkevennyksillä tavoitellaankin muuta, mutta sopivasti se naamioidaan siistimmällä termillä – VEROELVYTYS! Väliäkös sillä vaikkei se toimisikaan elvytyskeinona – eihän se ollut edes tarkoitus. Ehkei oikea, mutta sopiva, ja siisti nimi.

Huomenna Rovaniemen kaupunginvaltuusto kokoontuu talousarviokokoukseen. Ennakoin hieman. Kokoomus vastustaa veroäyrin nostoa puolella prosentilla 20 %:iin. Se esittää Rautiosaaren palvelukodin ja Muurolan lukion lakkauttamista. Jos se ei niitä saa – se ei myöskään veroäyrin korotusta hyväksy. Talousviisaat HS:n mukaan katsovat hallituksen erityisesti epäonnistuneen kuntien tukemisessa. Elvytyspolitiikan tuloksia syö tyhjäksi kuntatalouden kiristyminen. Valitsevatko Rovaniemen kokoomuslaiset huomenna kuntatalouden kiristymislinjan, vaiko ovat mukana elvytystalkoissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s