Ei kategoriaa

Rovaniemellä valittamisen perinne – HEI HÖH!

Kunta Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Kalervo Haverinen kuittaa Lapinradion mukaan Rovaniemellä nousseen vuokrien korotusta koskevan keskustelun ja ihmettelyn toteamalla, että “Rovaniemellä on vahva perinne valittaa vuokrankorotuksista.” Hän uskoo, että “keskustelun taustalla heijastelee vieläkin se, että Rovaniemen vuokra-asuntojen siirtäminen Kunta-asunnoille ei miellyttänyt kaikkia”. Eli meillä on vahva perinne valittaa, ja se korostuu vielä siitä, että meitä jurppii Rovatalojen taannoinen myynti Kunta-Asunnot Oy:le.

Mietin – uskaltaisiko tämän kertoa niille, joiden vuokrat kohoavat jälleen. Se, että jurppii – syynä ei olekaan vuokramenoja lisäävät €urot, vaan rovaniemeläisten vahva perinne valittaa ja Rovatalojen myynnin altistaminen jurppimiseen.  Siis, kun yrität vaihtaa asuntosi pienempään ja halvempaan, ja haet takuuvuokraan toimeentulosta apuja. Älä hämmästele – aiempi takuuvuokra lasketaankin sinulle sen kuukauden tuloksi, eikä toimeentulovajausta ehkä ole. Uuteen takuuvuokraan ei siten apuja tule, ja vaihto halvempaan ei onnistu. Olet liskussa ja maksat! Olet kuitenkin vain perinteen vanki ja se jurppii!

Vuoden 2008 vuokrien korotuksen yhteydessä aloitteestani 22 valtuutettua esitti valtuustokyselyn, jonka käsittelyn yhteydessä käytin tämän puheenvuoron. Tuolloin asuntotoimen lausunnon mukaan marraskuussa 2008 toimeentulotuen saajia oli 3430 (3200/2007). Toimeentulotukea saavien asuntokuntien määrän ja toimeentulotukimenojen arvioidaan kasvavan ensi vuonna. Paljonko nyt esitetyt korotukset lisäävät toimeentulotukea saavien asuntokuntien määrää ja toimeentulotukimenoja. Viime korotuksen aikaan laman vaikutuksia ja nykyisiä työttömyyslukuja ei ollut – nyt on!

Rovaniemellä vuokralaiset ovat purkaneet ärtymystään lehtien tekstaripalstoilla korotusilmoituksen osin vuokralaisia syyllistävästä sävystä. Tämä toimitusjohtajan lausunto on harmillisesti samassa linjassa.

Vuokralaisella on oikeus saada korotuksille oikeat ja perustellut syyt! Kaipa rovaniemeläisten jurppimista hieman helpottaa se, että eräässä Suomen kunnassa vuokrienkorotuksia vuonna 2008 perusteltiin näin. Ja vuoden 2009 korotuksia asetteluineen täsmälleen identtisellä kirjeellä näin, vain vuosiluku ja numerot vaihtuivat.

1 vastaus artikkeliin “Rovaniemellä valittamisen perinne – HEI HÖH!”

  1. Kyl on tosi kurja kaveri tää joka valittamisesta perinteen teille rovaniemeläisille on tehnyt Tosi paha ihminen ihmisenä! Eikö tosta ukosta pääse eroon mitenkään? Ei tietenkään se vittuillee koko porukalle siä lapissa upottakaa suohon koko vittuilia! Jooko?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s