Ei kategoriaa

Andyn pakkaskestävyys ja muita hullutuksia!

Andyn kohtalo herättää huolta talven tulessa. Muusikkoelämän raskaat kuviot on kestetty, mutta pakkaskestävyyttä rokkarille ei ole tehty. Olisiko pitänyt? Oikea Andy on varmaan urallaan ollut yläilmoissa, alailmoissa, jopa kuumissa paikoissa! Nyt kestävyyttä koetellaan Pelkosenniemen torilla. Se turnauskestävyyshän on todettu niin, että heikkohermoista hirvittää.

Mitä on odotettavissa? Syyssateita, räntäsadetta, nuoskalunta, kevyttä pakkaslunta. Saavatko paukkupakkaset Andyn sormet kohmeeseen, jolloin soittaminen ei onnistu. Miten uusi purukalusto pysyy koossa Lapin kahdeksan vuodenajan olosuhteissa?

PuuAndyn veistänyt Matti Hulkko vakuuttaa, että kestää! Veistopuun käsittelyssä oppi on saatu puutaiteilija kemijärveläiseltä Upi Kärriltä. Epäilyn siementä ei synny edes siitä, että veistoksen aihe on poikkeuksellinen, jopa ainutlaatuinen – Andy McCoy – os. Antti Hulkko Pelkosenniemeltä.

Sitä taiteilija Hulkko ei paljasta, mistä sydänpuinen liimapalkki on hankittu. Täytyisikö TM Rakennusmaailma kutsua selvittämään, joko sellaisia valmistetaan Kemijärven lakkautetun sellutehtaan tiloissa. Pelkosenniemen kuntapäättäjät voisivat myös selvittää patsaan työllisyys- ja matkailulliset vaikutukset alueelle.

Meillä Lapissa on hieman omituinen tapa ottaa riskejä, jopa keksiä hulluja. Kivoja hullutuksia! Rovaniemen Arktikumin osalta muutamana tulvavuonna on arvuuteltu sen hukkumista. Ranuan Simojärvelle hankittiin ikioma sukellusvene tutkimaan Hemmon kalasaaliiden salaisuuksia. Kemiin Jäänmurtaja ja kevätauringossa sulava Lumilinna. Hulluja ideoita. Todellista innovatiivisuutta.

Lappilaisia, hieman omituisia ilmestyksiä Andyn lisäksi, ovat olleet Timo K. Mukka, Särestöniemen veljekset, Annikki Kariniemi, Kalervo Palsa, Nätti Jussi. Lemmenjoen elinkautiset. Lapin matkailun legendat yms. Voisi mainoksen tavoin kysyä – Mistä näitä tulee?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s