Ei kategoriaa

Väärä Twittaus Faceen – Afrikka seuraava Afganistan?

Twittasin YLE:n näkökulma – artikkelin Faceen. Ystäväni tarttui syöttiin – Twittasit väärin! “SDP ei houkuta äänestäjiä!” – artikkelia mielenkiintoisempi olisi ollut kolumni – Afrikka seuraava Afganistan. Tarkastus tosiaan osoitti Jertta Blomstedtin kolumnin mielenkiintoisemmaksi pohdinnan kohteeksi, kuin se “miksi SDP ei houkuta äänestäjiä!”

Kolumnissaan Jertta Blomstedt antaa Supon johdolle ja sen tuleville Afrikan agenteille neuvon lukea Jeremy Keenanin kirja The Dark Sahara: America’s War on Terror in Africa. Muuta kuulemma ei tarvita!

Blomstedtin tulkinnan mukaan Keenanin väitteet ovat, että sekä Yhdysvaltojen hallitus että paikalliset hallitukset 1) liioittelivat tietoisesti terrorismin uhkaa Saharan ja Sahelin alueella, että 2)tiedustelupalvelut  levittivät väärää tietoa ja 3) hallitukset provosoivat paikallisia heimoja tarttumaan aseisiin (JP).

Tuottivatko USA:n ja Algerian tiedustelupalvelut siten terrorismin Saharaan ja Saheliin? Näin Blomsted väittää Keenaniin viitaten. Eli ensin yllä mainituin keinoin luodaan alueelle terrorismia, ja sitten paikallisen tiedustelupalvelun avulla rakennetaan terrorismin vastaista rintamaa omaa luomusta vastaan. Luodaan alueelle otolliset olosuhteet, jonka varjolla terrorismin vastaisen sodan avulla Afrikkaa militarisoidaan. Miksi se on tarpeen?

Terrorismin vastaisen sodan ulottaminen Afrikkaan on Keenanin mukaan aiheuttanut korvaamatonta vahinkoa paimentolaisväestölle, romahduttanut turismin ja tappanut elinkeinoja. Sehän tietysti ei haittaa, koska tavoitteena on Afrikan luonnonrikkauksien hyödyntämisen valvonta ja haltuunotto. Sekään ei haittaa, että huumekauppiaat ja paikallinen korruptioeliitti pelaavat omaa peliä hyödykseen. Tuottaako länsimaiden oman edun politiikka rumaa jälkeä Afrikassa? Tästäkö Suponkin kiinnostus lähettää omia agenttejaan Afrikkaan kumpuaa?

Tätä samaa pohtii Blomstedt: Kehitteillä olevaan kansainväliseen sotilaalliseen ja humanitaariseen kriisiin pieni Suomi haluaa mukaan eteenpäin työnnetyn puolustuksen strategiallaan.

Kumpaa suomalaisten tulisi pelätä enemmän: terrorismia vai Supon harjoittamaa terrorisminvastaista politiikkaa Afrikassa?

PS: Naomi Kleinin arvio vuoden 2009 Rauhannobelistista – Obamalla huono vaikutus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s