Ei kategoriaa

Rakentavatko kokoomusnuoret tulevaisuuden “HYVÄ VELI” verkostoa?

YLE:n uutisen mukaan kokoomusnuorten “Vaikuta paremmin”-kampanja olisi suunnattu punavihreiden toimintatapoja vastaan. Mielenilmaisut ovat kuulemma tehoton tapa vaikuttaa, jopa vahingollinen ja vääränlainen tapa. Oikeaoppinen yhteiskunnallinen vaikuttaminen tapahtuu puolueissa. Vain niissäkö?

Onko asetelma pelkästään näin? Osoittavatko vihreät- ja vasemmistonuoret pelkästään mieltään, siis vaikuttavat tehottomasti ja vääränlaisesti? Kokoomusnuoret taas vaikuttaisivat oikeaoppisesti puolueessaan ja verkottuvat tulevaisuuden vaikuttajien ja työnantajansa kanssa.

Vierailu Vasemmistonuorten, Vihreiden nuorten ja Kokoomusnuorten kotisivuilla osoittaa sen, että niiden toimintatavoissa on eroja. Vihreiden etusivulla ensimmäiseksi ponnahtaa esiin keskisormea näyttävä Jeesus, joka liittyi Vino:n kannanottoon sananvapaudesta. Vasemmistonuorten kotisivun yläpalkissa punalippujen rivistö. Heti perään juttu Asuntotoiminta-verkoston talonvaltauksesta Vallilassa. Kokoomusnuorten etusivulla päällimmäisenä on tämä kampanjauutinen.

Kokoomusnuorten kotisivun pääväri tietysti on sininen. Oikeassa reunassa karjuu leijona – hieman pimennossa. Vihreiden pääväri tietysti on vihreä – eipä yllätä. Enemmän punaväriä olisin kuitenkin kaivannut VANU:n kotisivuille. Tapahtumakalentereissa on tietysti kokouksia ja seminaareja. Vanulla ja Vinolla on tempauksia, teemapäiviä, tapahtumia ja osallistumista eri verkostojen tapahtumiin. Kokoomusnuorilta niitä ei löydy! Onko se toiminta siellä ulkoistettu? Vai tehdäänkö sitä yksilötasolla, ja punavihreät porukkatasolla. Harmillisesti en löytänyt todisteeksi enää sitä erään kokoomusnuoren blogia, jossa käsiteltiin liikenne valvontakameran räjäyttämistä myötäsukaiseen sävyyn.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Arhinmäki ja poliittinen sihteeri Saramo ovat molemmat Vasemmistonuorten entisiä puheenjohtajia. Vasemmistoliiton Lapin piiritoimikunnassa Lapin VANU:la on vahva edustus. Täytyisikö tästä näyttävästä tunkeutumisesta vanhemman vasuriväen olla huolissaan? Ujuttaako vasemmistonuorten vahva panos emopuolueen toimintaan kokoomusnuorten moittimaa väärää tapaa vaikuttaa asioihin, joka tarttuu myös vanhempaan väkeen? Olisiko miellyttävämpää, että VANU nuoret, kokoomusnuorten tapaan yllättäisivät miesystävällisellä kalenterilla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s