Ei kategoriaa

Afganistan – kokoomuksen ulkopolitiikan harakiri!

Kokoomuksella on Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa presidenttiä vaille värisuora. Ulkoministeri Stubb, puolustusministeri Häkämies ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Salolainen. Miksi kykypuolueen ulkopoliittinen jälki on tämännäköistä? Mikä kykypuolueella on mennyt pieleen?

Puolustusministeri Häkämies ei ota kantaa tietoihin, joiden mukaan ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) lehtilausunnot olisivat ärsyttäneet Afganistanissa palvelevia sotilaita. Tästä ärsyyntyneenä turvaajien jatkopestiä ei tule. Presidentti, ylipäällikkö, on uskossa, että tulee. Pääministeri ja koko hallitus on uutispimennossa, kunnes kuulee uutisen – että joukot tulevatkin kotiin. Sopimusteknisen kömmähdyksen vuoksi komennus päättyy, vaikka poliittinen mandaatti olisi vielä voimassa. Ja vaalien toinen kierros käymättä. UTVA:ssa on korvat punaisena seuraavassa kokouksessa, kunhan presidentti Halonen saapuu Lähi-Idän kiertueeltaan.

Samaan aikaan puolustusvoimien entinen komentaja Hägglund puhuu selkokieltä. Suomalaisia rauhanturvaajien ei ole tarkoitus auttaa yhtä korruptoitunutta hallitusta väärentämään vaaleja, ”on syytäkin lähteä pois”. Ruotsalaiset taas ilkkuvat suomalaisten rauhanturvaajien “väsymisestä”. Kauas on harhauduttu Siinain ja Siilasvuon rauhanturvaamistehtävistä. Miksi Hägglund silti kysyy, ettei kukaan niin puolustusvoimien kuin valtiojohdonkaan puolelta ole toiminut rangaistavasti! Miksi tällainen kysymys yleensä esitetään?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s