Ei kategoriaa

Fanita palautuspulloja!

 Fanta-huijaus pullonpalautusautomaatilla – käry kävi — Uusi Suomi

Ihmisluonto on todella kekseliäs ja vikkelä keksimään erilaisia tapoja tienata ja säästää hieman ylimääräistä rahaa. Muistathan vanhan lompakkotempun? Siinä vekarat laittavat lompakon tielle ja narun mistä vetää. Varomaton kulkija menee ansaan – vekarat ilkkuen säntäävät karkuun! Nolo mieli pilkan kohteella, ja räkätys lapsilla.

Vanha rehellisyystesti liittyy löydettyyn viisikymppiseen (vanhaa markkaa). Nykyään se lienee 20 €uron seteli. Palauttaako löytäjä sen – vai pitääkö itsellään? Kiusaushan on todella olemassa. Löytäjä ei kuitenkaan rikastu. Eikä hukkaaja siitä köyhdy – ainakaan ratkaisevasti, vain jos kyseessä eivät ole päivän ruokarahat.

Pienet pennosensa tikkarirahaan hukannut lapsi itkee katkerasti kioskin  tai kaupan kassalla. Hänelle viisi senttiäkin on suuri raha. Tikkari jää saamatta, ja maailma sortuu. Ei hätää perässä tuleva mummo pelastaa Tikkarin ostajamme. Hellyttävää!

Vesselit keräävät keskuudestaan kolehdin. Sitten yksi arvotaan kauppareissulle sixpackin tai mäyräkoiran ostoon. Muut jäävät messiin odottamaan saaliintuojaa. Saalis tuhotaan sitten iloisessa porukassa – kaikki tasaveroisesti. Ellei sitten pikku riidanpoikanen tule sotkemaan riehakasta illanviettoa.

Mummo on päivän aviisista lukenut kahvitarjouksista. Lähikaupan Tarmo tai linja-automatkan päässä oleva kauppakeskus tarjoavat kaksi pakettia yhden hinnalla. Tarmon hinta on hieman kalliimpi. Kumman hän valitsee? Käveleekö lähikauppaan, vai nousee paikallisbussiin kauppakeskukseen. Ongelma on todellinen ja hankala!

Tämä otsikon ystävämme on nähnyt todella vaivaa. Kuluttanut kallista aikaansa liimatessaan palautukseen kelpaamattomiin pulloihin Fanta etiketit. Mistä etiketit? Ehkä ovela ystävämme on skannannut ja monistanut niitä kotitietokoneellaan. Liimannut ja askarrellut etiketit paikoilleen. Sitten ilkeä kaupantäti on narauttanut juuri, kun sankarimme oli onnistumassa pikku vilpissään.

Helpommaksi varmaan olisi tullut kerätä muiden jättämät pullot ja tölkit pois luonnosta. Olisiko sankarimme tyydytys ollut samaa luokkaa, kuin vilpillä aikaansaatu? Ihmisluonto on todella kätevä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s