Ei kategoriaa

Rakennustaiteellisesti arvokas purkutyö keskeytettiin!

Kauneus on katsojan silmissä. Kauneus taas on katoavaista – rumuus senkun lisääntyy! Millainen taas olisi rakennustaiteellisesti arvokas ja kaunis rakennus tai rakennelma? Voisiko sellainen olla lämpökeskuksen piippu ja sen ympärillä oleva näköalatorni? Tällaiseen maata kaatavaan ongelmaan on törmätty Rovaniemen Napapiirillä.

Joulupukin Pajakylän piipputorni ei ole ollut käytössä enää lähes kymmeneen vuoteen. Sen rakenteet ovat rapistuneet siinä määrin, että näköalatorni on käyttökiellossa. Kiellosta huolimatta uhmakkaat löytävät tiensä tornin huipulle. Selvä turvallisuusriski.

Nyt arkkitehdit kuulemma haluaisivat säilyttää tämän tornin, koska se on heidän mielestään rakennustaiteellisesti arvokkaimpia rakennuksia Rovaniemen Napapiirillä. Aika kova väite, jolla soisi olevan reaalipohjaa mielikuvaperustan lisäksi. En ymmärrä arkkitehtonisista arvokkuuksista paljoakaan. Nyt kuitenkin olen eri mieltä, tai otan kantaa suulla suuremmalla. Arvokkaampia rakennuksia löytyy!

Kaupungin rakennusvalvonta on keskeyttänyt piipun purkutyöt. Alkupähkäilyjen jälkeen päädyttiinkin tulokseen, että siihen tarvitaan lupa. Harmilliseksi tilanteen tekee se, että purkutyö on jo puolivälissä. Jäljellä on enää rakennelman alaosa. Saas nähdä saadaanko tästä projektista aikaiseksi Rovaniemelle tyypillinen hässäkkä. Jossa kaikki kynnelle kykenevät ja asianosaiset purkaisivat sanaisen arkkunsa. Hajallaan olevat poliittiset irtopisteet ovat keräilijöiden ulottuvilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s