Ei kategoriaa

Typeryyttä toisensa perään

Rovaniemi lakkauttamassa jälleen kirjastoja | Lappi | yle.fi

Taustalla ovat kaupunginhallituksen vaatimat 280 000 euron säästöt ensi vuoden kulttuurimenoista. Näin sanoo kulttuuripalvelujen tuottajan edustaja Heikki Ervast. Tilaajaa Wideniusta ei Lapinradio tavoittanut.

Juuri kun tilaajan tilaama kirjastopalvelujen konsulttiselvitys on mapitettu Ö-mappiin, ja adressi luovutettu, niin tämä esitys päin pläsiä. Säästövaatimus laskelmien mukaan voidaan toteuttaa näin – Saarenkylän, Korkalovaaran, Muurolan ja Ounasrinteen kirjastot kiinni – säästyy tila- ja siivouskulut, ja väki muualle töihin.

Virkamies on laskenut, koska laskea on käsketty! Rovaniemen kaupungin 267,4 miljoonan euron budjetista alle kolme prosenttia eli runsaat 7,5 miljoonaa on kulttuurilautakunnan rahoja. Rovaniemellä on 18 kirjastoa, joista 12 sijaitsee eri kylissä.

Vuoden 2010 syksyllä valmistuva Korundi eli Taiteiden talo lisäämässä merkittävästi Rovaniemen kulttuuripalvelujen kuluja. Ensi vuonna Korundi lisää kuluja noin 210 000 euroa. Talon vuosittaiset käyttökulut ovat noin 820 000 euroa vuodessa.

Pannaanko Korundi ja kirjastot vastakkain? Eipä kannattaisi. Kulttuuri ltk:n puheenjohtaja K. Nevala on täysin oikeassa siinä, että valtuuston  on osoitettava Korundille rahoitus muutoin, kuin muusta kulttuuripalvelusta tinkimällä. Kirjastoa ei saa asettaa uhrilampaan asemaan.

Pitävätkö meitä pelleinä? Kylä- ja asukasyhdistykset toimivat alueidensa viihtyisyyden ja hyvinvoinnin eteen. Mitä tekee kaupunki? Antaa toiminnalle surkean 200 €:n vuosittaisen toimintatuen (lisäksi hakemuksesta erillistukea tapahtumiin ja projekteihin), kehuu ja kiittää juhlapuheissa! Samalla kuitenkin rapauttaa lähiön infraa.

Ounasrinne ei missään tapauksessa tule luopumaan kirjastostaan. Ounarin nuoret tarvitsevat myös uuden oman kokoontumistilansa. Inarin Koppelossa ja Sevettijärvellä asia kunnossa – Ounasrinteellä ei!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s