Ei kategoriaa

Mistä valot ja miten tämä vedetään?

Suomalaiset eivät osaa vessanpöntön oikeaa käyttöä – HS.fi – Kotimaa

Valtakunnallinen pyttykampanja ohjeistaa suomalaisia oikeaan WC:n käyttöön. ”Pöntön huuhtelu vie roskat pois silmistä, mutta ne eivät ikävä kyllä katoa mihinkään, vaan aloittavat vain pitkän ja kalliin kiertomatkan kohti kaatopaikkaa”.

HS:n uutisen mukaan WC:n vääränlainen käyttötapa aiheuttaa pelkästään Espoon ja Helsingin vesilaitoksille noin 400.000 euron lisäkustannukset vuosittain. Lukuhan on hurja ja turha. Käyttäjä maksaa kulut. Millainenhan turha lisälasku siitä koituu esim. Rovaniemellä? Suhteutettuna väkilukuun saadaan varmaan aika oikeanlainen tulos. Noin suurin piirtein.

Tuttu WC antaa turvallisuuden tunnetta tehdä tarpeensa. Oudossa paikassa onkin sitten outoa. Esimerkiksi pienet lapset oudoksuvat käydä tarpeillaan mökkien ulkovessoissa. Hädissään tehdään vaikka mitä, ettei sinne pelottavaan paikkaan tarvitsisi mennä. Siellä on ötököitä – avonainen ja syvä reikä. Ei ihme, että pientä hieman pelottaa.

Lasten suusta tulee totuuksia! “Pappa, mistä tämä vedetään?” Vastaa siinä sitten, ettei ulkovessaa vedetä. Kotona teroitetaan nimenomaan, että “tuli sitä tai tätä”, niin aina vedetään. Se on hygieenistä, ja kohteliasta seuraavaa kohtaan.

Myös osalle aikuisista ulkovessan käyttö oudoksuttaa. Kesäillan pimentyessä eräs ystäväni saunareissun jälkeen pikku tihnoissa ensimmäiseksi hapuili olematonta valokatkaisijaa. Piintynyt tottumus sisävessasta iski hädän hetkellä hapuilemaan valokatkaisijaa myös ulkovessasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s