media

Älykkyyden tirkistelyä BB-talossa

Jo taitaa olla maailmankirjat totaalisesti sekaisin. Mensan Helsingin puheenjohtaja DI Esa Seuranen on päättänyt julkisesti osaltaan antaa kouriintuntuvaa osviittaa siitä, millaista virallisesti fiksua Mensan luokituksen mukainen älykäs käyttäytyminen suljetussa tilassa olisi?  Miten läpäistä BB konseptin testi Mensan hyväksymien kriteerien mukaisesti?

HS:n uutisen mukaan ”Mensan testi väittäisi, että Seuranen olisi keskimääräistä älykkäämpi. Sen pitäisi mitata yleisälykkyyttä”. Kuinka tuo yleisälykkyys toimii suljetussa tilassa, johon suljetaan mensan testin läpäisemättömiä, joille huurteinen maistuu. Sekä testin läpäisseitä, joille tylsimyksinä – huurteinen ei maistu. Kuohuviini kylläkin – ja ainakin vappuna!

Villiintyykö fiksumme koheltamaan olohuoneisiimme muiden koheltajien tavoin? Tuon fiksuustestin läpäisee vain kaksi prosenttia väestöstä. Testaajamme läpäisi sen seitsemän vuotta sitten – entä nykyään? Pitäisikö puheenjohtajan testi uusia, jotta pysyisimme ajan tasalla?

Miten Mensan jäsenemme tunnistaa ohjelman avulla omat käyttäytymisongelmansa, ja samalla välttää Talon traumaattisten bileiden houkutukset, sekä samalla torjuu rahantekopyrkimykset ohjelman avulla. Tarkoittaneeko omaa, vai muiden rahantekopyrkimyksiä? Onnistuuko testaajamme muuttamaan ohjelmaformaattia ”paljon enemmäksi kuin vain viihdeohjelmaksi”?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s