jätehuolto, ympäristö

Vastuullinen kahvinjuoja?

Tällaiseen näkyyn törmäsimme kesäisellä ajelulla. Tauko tekee terää kuumana kesäpäivänä. Sitä helpottamaan on rakennettu levähdyspaikkoja, ja niille kahvinjuonti sekä ruokailupaikkoja. Tällä levähdyspaikalla ei ollut jäteastiaa. Mutta so what?

Tällaiselle levähdyspaikalle vastuullinen kahvinjuojammekin oli pysähtynyt nauttimaan kahvituokiosta. Miksi hän oli päätynyt ostamaan kuppiinsa juuri vastuullista kahvia? Mikä olisi sitä vastuutonta kahvia? Millainen on kahvinjuojamme oma vastuu jätöksistään?
Näiden kahvijäännösten lisäksi kasa sisälsi lasten vaippoja, juomatölkkejä, maitopurkkeja yms. Noin kymmenen metrin päässä oli kahden TV:n viimeinen leposija. TV:lle arvokas lepopaikka olisi ollut muualla. Siellä missä muutkin TV veljet ja siskot saavat uuden elämän elektroniikkajäteiden käsittelyssä.
Jätehuollon puitteet Rovaniemellä ovat koko kaupungin alueella kattavat. Miksi ne eivät kelpaa? Miksi niidenkin ympäristöä leimaa ihmisen itse aiheuttama siivottomuus? Tilaa niissä on erotella kukin jäte omaan moolokkiinsa.
Onko koiran kakka sittenkään se olennaisin ongelma, joka putkahtaa lehtien yleiöpalstoille jokakeväiseksi keskustelunaiheeksi? Suurin ongelma taitaakin olla ihmisten korvien välissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s