Ei kategoriaa

Joukkotappelu Ounasrinteellä

Kakkos kakkoset ja muut kättäpidemmät olivat aseina, kun suomalaiset ja ulkomaalaiset selvittelivät välejään lähiön yöelämässä. Lähiön rauha ja turvallisuus on saanut odotetun, mutta ei toivotun tahran kylkeensä. Siitä on noin 10 vuotta aikaa, kun edellisen kerran kakkos kakkosia käytettiin aseina. Tuolloin vastakkain olivat sri lankalaiset ja suomalaisnuoret.
Poliisin tiedotteen mukaan, se tutkii tapahtunutta rikosnimikkeellä tappeluun osallistuminen ja selvittää siihen johtaneita motiiveja.
Rikosnimikkeenä tappeluun osallistuminen tarkoittaa:
Joka ruumiillista väkivaltaa tekemällä tai muulla teolla osallistuu tappeluun tai hyökkäykseen, johon useat ottavat osaa ja jossa joku surmataan tai jollekulle tahallaan aiheutetaan vaikea ruumiinvamma tai vakava sairaus, on tuomittava, jos hänen oli syytä varoa tällaisen seurauksen aiheutuvan tappelusta tai hyökkäyksestä, tappeluun osallistumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Lapinradion uutisen ja Suomi 24 sivustoilla käydään jo keskustelua motiiveista, voittajasta ja häviäjästä. Osa keskustelijoista on jopa leimannut Ounasrinteen skinit pääsyyllisiksi. Kaikki maastopukuiset ja Suomipaitaiset Ounasrinteen nuoret leimataan autpomaattisesti potentiaalisiksi syyllisiksi. Väärin! Auttaako tällainen spekulointi ja syyllisten ennakoiminen, kun pääongelmana kuitenkin on lähiön rauhallisuuden ja turvallisuuden takaaminen kaikille. Nyt se on saanut kolauksen, jollaista alueen asukkaat eivät riesakseen tarvitse.
Ounasrinteen alueella asuu paljon maahanmuuttajia. Eri kansallisuuksien kirjo taitaa ylittää kolmenkymmenen rajan. Jos näitä ongelmia aletaan ratkomaan kakkos kakkosten avulla, taitaa jälki olla rumaa, ongelmia ei ratkota, eikä kukaan voi asua rauhassa ja turvallisessa ympäristössä.

2 vastausta artikkeliin “Joukkotappelu Ounasrinteellä”

  1. Mitä tykkäät siitä, että samoja henkilöitä jotka osallistuivat noihin joukkotappeluihin, on nyt kunnalsvalliehdokkaina Persuissa ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s