Ei kategoriaa

Leijaa kuin perhonen ja pistää kuin ampiainen

Näillä Muhammed Alin sanoilla Arhinmäki kuvaili tavoitettaan uudistaa vasemmistoliittoa. Pirun hyvä vertaus. Yksin hän ei sitä kuitenkaan tee! Tämä nyrkkeilystä johdettu kielikuva käy – kunhan se näkyy käytännön toiminnassa.

Arhinmäen visiossa ”uuden vasemmistoliiton pitää olla moderni, uudistava, iloinen ja räväkkä haastaja yhteiskunnassa”.

Leijaa kuin perhonen – järjestörakenteen osalta se varmaan tarkoittaa: kevyt, notkea ja nopea. Osallistuvaa, ei reagoivaa toimintaa. Sopii!

Pistää kuin ampiainen – sopii oppositiopuolueelle. Nythän vasemmisto-oppositiolle on tullut nuuskaa pistojen puutteesta nimenomaan omalta kannattajakunnaltaan – molemmille. Urpilaiselle se on paha paikka. Arhis on tuoreempi ja räväkämpi – Urpilaisella oli aikansa linjata oppositiopolitiikkaa! Meni louskuttamiseksi ja tehottomaksi!

”Emme hyväksy myöskään saastuttamista sillä perusteella, että se tuo työpaikkoja” – sanoo Arhinmäki viitaten ydinvoimaan ja turkistarhaukseen. Ovatko ydinvoimaa rakentavat hallitusvihreät nössöjä? Peräti vallan sokaisemia! Joutuvatko kettutytöt työttömiksi? 10.000 työpaikkaa menee siirtymäajan jälkeen. Pohjanmaan tarhaajat ei kyllä tykkää! Mutta nuoriso tykkää!

Paavolla alkaa nyt kuherruskuukausi jäsenistön ja kannattajien seassa. Moderni, uudistava, iloinen, räväkkä ja haastava ilme sopii vasemmistoliitolle – mutta konkretian kautta. Ei julistamisena.

”Leijaa kuin perhonen – pistää kuin ampiainen”!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s