Ei kategoriaa

Ihmeellistä venkoilua

Keskusta on myrskynsilmässä vaalitukensa kanssa. Kok ja SDP väistelevät, etteivät sinne joutuisikaan. Muodollisesti menetellään oikein, mutta moraalisesti ei. Hämmästelen – mikä mättää? Nyt ilmeisesti hetken nautitaan, kun yksi ”meistä” on kiipelissä. Samalla varotaan, ettei oma pesä paljastuisi. Menetelmä on kaikilla ollut sama – nyt vain yksi on kärähtänyt.

Vihreät, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit, RKP ja vasemmistoliitto ovat joko selvittäneet tai ovat valmiita selvittämään puolueidensa tulonlähteet vaikka heti. SDP ja kokoomus odottaisivat yhteisiä pelisääntöjä. Konklaavissako ne pelisäännöt sovittaisiin? Sovitaan, että paljastetaan asia tähän asti näin, yhdessä sopien. Eikä kukaan vedä välistä – eihän?

Puoluetuki aikoinaan säädettiin mahdollistamaan puoluetoimintaa irrallaan hämäräperäisestä rahoituksesta – ruplista, dollareista jne. Toisin on käynyt. Nyt vastikkeen odottajat ovat olleet rahoittajina. Laillista, mutta moraalistako? Missä etiikka?

Ei ole missään nimessä tervettä useiden kymmenien- jopa satojen tuhansien eurojen tuki yksittäisille puolueille ja / tai ehdokkaille. Sitä varten on puoluetuki – ja sen pitää riittää. Kaikenlainen venkoilu avoimuuden suhteen vain siirtää väistämätöntä kohti lopullista ratkaisuaan. Avoimuutta!

USA:ssa ehdokkaat kilvan ilmoittavat suoraan kuinka paljon he miltäkin taholta tukea saivat. Suomessa toimitaan päinvastoin – kilinä ilmoitetaan, mutta kahiseva salataan. Miksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s